Õpetajate Leht 2. juunil

31. mai 2023 - Kommenteeri artiklit

FOORUM. Juunikuu teema: Kas suurema stipendiumiga tuleks taastada ka töökohustus õpitud erialal?

Alates sügisest tõusevad õpetajaks õppijate eristipendiumid 160 eurolt 400 euroni kuus ja kasvab ka stipendiumi saajate hulk. Häda on aga selles, et pooled õpetajakoolituse lõpetanud ei suundu erialasele tööle, vaid leiavad rakendust mujal. Ehk peaks suurema stipendiumi siduma pärast lõpetamist erialasel tööl töötamise kohustusega. Kas need, kes õpingud pooleli jätavad, peavad ka raha tagasi maksma?

Lapse koht ei ole kinnises asutuses

Eestis jõuab kinnise lasteasutuse teenusele (KLAT-i) aastas umbes 115 last. Kui veel kolm aastat tagasi olid need peamiselt õigusrikkumisi toime pannud noored, siis praegu on suurenenud ennastkahjustava käitumisega noorte osakaal. Möödunud aasta lõpus valminud KLAT-teenuse uuring tõi välja parandamist vajavad kitsaskohad.

Kõrvalpilk. Anni Arro

Kokk ja kokaraamatute autor Anni Arro oli koolis hea õpilane, kes tegi alati kõik korralikult ära. Ta sai juba varakult aru, et lihtsam on pisut pingutada, sest siis ei jää sa kellelegi silma ning kui kõik on tehtud, saab minna ja tegeleda nende asjadega, mis päriselt meeldivad. Anni Arro arvates peaks kool toetama senisest rohkem laste loovust ning õpetama oma peaga mõtlema.

Õpetajate suvekoolide välimääraja

Õpetajate suve lahutamatu osa on ajast aega olnud enesetäiendamine ja kogemuste vahetamine. Aineseltside suvekoolid pakuvadki võimalust kolleegidega kohtuda, silmaringi laiendada ja lõõgastuda.

LASTELUULE ERILEHT

Misasi on luule? Miks on oluline lapsi luulevormi juurde juhatada? Kuidas lastele luulet õpetada? Kas alustada Lydia Koidulast või Ilmar Trullist? Milline on üks hea lasteluuletus? Kas riim või vabavärss? Kuidas suunata lapsi ise luuletusi kirjutama? Milline on eesti lasteluule olukord? Kes on meie olulisimad lasteluuletajad praegu? Millest nad kirjutavad? Tänane erileht vaatleb lasteluulet siit ja sealt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!