Õpetajate Leht 26. mail

24. mai 2023 - Kommenteeri artiklit

Õpetajatöö on kujunenud naiste pärusmaaks. Kas see on probleem?

Õpetajatöö Eesti koolides on praegu peaasjalikult naiste pärusmaa. Käesoleval õppeaastal moodustavad meesõpetajad üldhariduskoolide õpetajaskonnast vaid umbes 17%. Üheks haridussfääri suureks probleemiks loetaksegi meeste alaesindatust õpetava personali hulgas, seda eriti hariduse madalamatel astmetel. Kuivõrd oluline on üldse õpetaja sugu?

Sandra Vabarna usub, et kui õpetaja põleb, siis sütitab ta ka õpilasi

Muusiku ja arengutreeneri Sandra Vabarna arvates on väga oluline, et õpetaja oleks ise õpetatavast teemast vaimustuses. Ta usub, et kui õpetaja on kirglik, jõuab õpetatav ka õpilasteni. Igav esitus ei paelu. Und ja puhkamist peab ta nii oluliseks, et ei pane oma last kooli, kus tunnid algavad enne kella üheksat.

Lasteaed, mis asub kolmes majas, kuid on väärtustelt üks

Viljandi valla Päikesekiire lasteaias on tähtsal kohal matkamine ja tegutsemine õues, kulgemise reeded, õhinapõhised huviringid koolieelikutele ja palju muud. Kuidas valmis kolmes eri majas asuva lasteaia arengukava ning mil moel jõuti 2022. aasta väärtuskasvatuse lasteaia tiitlini, räägib lasteaia direktor Astra Jamnes.

E-eksamitele üleminek on teekond

Praegu üldhariduskoolis õppiva noore jaoks ei ole õppimine arvutis ja e-hindamine mitte midagi uut, ta puutub sellega kokku iga päev. Ambitsioonikas eesmärk ei ole kopeerida paberil hästi töötav ülesanne arvutisse, vaid luua ülesanne, mis tänu tehnoloogia kasutamisele võimaldab mõõta õppija neid oskusi ja teadmisi, mida seni pole saanud teha, sest selleks pole olnud sobivat vahendit.

Loodusainete e-tasemetööd on jõudnud rakendusse kõikides kooliastmetes

Loodusvaldkonna tasemetööde väljatöötamise eesmärk oli luua valdkondadevahelised testid, mis toetavad õppimist ja kujundavat hindamist ning annavad senisest enam tagasisidet nii õpilasele, lapsevanemale, koolile kui ka hariduspoliitika kujundajatele ning mille alusel saab edaspidi võrrelda õpilase tulemusi kooliastmeti.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!