Tartus võistlesid matemaatikaolümpiaadi tublimad 7.–8. klassidest

30. mai 2023 Tartu Ülikooli teaduskool - Kommenteeri artiklit
7. ja 8. klassi võitjad. Vvasakult Kristjan Lepp ja Eero Elbrecht (pildilt puudub Jasper Vähk) koos Tartu Ülikooli matemaatilise statistika professori Krista Fischeri ja Eesti Matemaatika Seltsi presidendi Jüri Lemberiga. Foto: erakogu

Tartu Ülikooli Delta õppehoones toimus 27. ja 28. mail üleriigilise matemaatikaolümpiaadi lõppvoor 7.–8. klassi õpilastele.

Lõppvooru esimesel päeval toimus avatseremoonia ja ülesannete lahendamine. Õpilased lahendasid kohapeal viis matemaatika eri teemasid puudutavat ülesannet, mis nõudsid koolis õpitud teadmiste loomingulist kombineerimist. Õhtuses programmis pakkus vahvaid elamusi Tartu Ülikooli füüsika instituudi koolifüüsika keskuse juhataja Kaido Reivelti teadusteater.

Järgneval hommikul said õpilased soovi korral oma tulemuse vaidlustada. Nädalavahetus lõppes olümpiaadi lõputseremooniaga, millele eelnes Tartu Ülikooli masinõppe kaasprofessori Meelis Kulli huviloeng „Tehisintellekt ja matemaatikaolümpiaadid“.

Võistlusel pälvisid I järgu diplomi 7. klassi õpilaste hulgas parima tulemuse saanud Kristjan Lepp Ülenurme Gümnaasiumist ning 8. klasside arvestuses esikohta jagama jäänud Tallinna Reaalkooli õpilased Jasper Vähk ja Eero Elbrecht. Täismahus tulemused on avalikustatud Tartu Ülikooli teaduskooli kodulehel.

Viimasel kahel aastal on lisaks tavapärasele matemaatikaolümpiaadi lõppvoorule, kus osalevad 9.–12. klassi õpilased, korraldatud eraldi lõppvõistlus ka piirkonnavooru noorematele osalejatele. Eesmärk on anda 7.–8. klasside õppuritele varakult kõrgel tasemel võistlusel osalemise kogemus.

Kohapealne võistlusolukord hõlmab palju uut – näiteks raskemaid nuputamisülesandeid ja žüriilt reaalajas tagasisidet. Üheks inspiratsiooniallikaks matemaatikaga edasi tegelda on samuti vaba aja programmis ära nähtud huviloengud ja esinemised.

Eesti matemaatikaolümpiaadi lõppvooru 7.–8. klassi õpilastele toetasid SA Solenum ja Cybernetica AS ning korraldas Tartu Ülikooli teaduskool koostöös Eesti matemaatikaolümpiaadi žüriiga. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!