Eesti Tööandjate Keskliit kutsub „Parim praktika 2023“ konkursile

29. aug. 2023 - Kommenteeri artiklit

Eesti Tööandjate Keskliit kutsub märkama ja tunnustama tublisid tööandjaid ja õppureid, kes eelmisel õppeaastal oma praktikaalase tegevusega silma paistsid ja paljudele teistelegi eeskujuks olid. „Parim praktika 2023“ konkursile on võimalik esitada parima praktikakoha ja parima praktikandi kandidaate kuni 22. septembrini.

Konkursi eesmärk on tõsta esile organisatsioone, kes pakuvad üliõpilastele ja kutseõpilastele praktikakohti ning teevad seda silmapaistval moel, ühiskonnas oma vastutust tunnetades ja panustades märkimisväärselt tööjõu järelkasvu arendamisse. Samuti soovime konkursiga tunnustada kutseõppeasutuste õpilasi ja üliõpilasi, kes suhtuvad õppekavas ettenähtud praktika sooritamisse vastutustundlikult ja kelle töösooritusega on praktikaorganisatsioon väga rahul.

Praktika mängib olulist rolli ametiõppijatele vajalike tööoskuste omandamisel. Parimaid tulemusi saavutatakse siis, kui praktikakohad ja -struktuur on põhjalikult kavandatud ning praktikandid saavad tegevusi kooskõlastatult teostada.

„Möödas on ajad, mil praktika oli paljude õpilaste jaoks tüütu kohustus ning praktikant ettevõtetele tasuta ajutine tööjõud. Kui praktikant teeb teadliku valiku ning tööandja temasse maksimaalselt panustab, saab sellest kasu kogu ühiskond,“ on Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas veendunud. Eesti suurim vara on haritud ja ettevõtlikud inimesed. Praeguses tööjõukriisis on vajalike oskustega inimesi puudu ja konkurents nende värbamisel tihe. „Praktika annab hea võimaluse endale tulevasi häid töötajaid leida, samuti aitab praktika lähendada haridust ja tööelu, sest kõige paremini õpib ise tehes,“ räägib Aas.

Parimate praktikakohtade väljaselgitamine

Parima praktikakoha kandidaatideks saavad organisatsioonid, kutseõppeasutused ja kõrgkoolid esitada organisatsioone (sh iseennast), kes on 2022/2023. õppeaasta jooksul korraldanud praktikat kutseõppuritele ja/või üliõpilastele. Kandidaadi esitamisel on oluline esitada kirjeldus ja selgitada, mille poolest on organisatsioonis praktika hästi korraldatud. Kõige ei ole olulisem mitte praktikantide arv, vaid nende arendamisel tehtav töö.

Tööandjate Keskliit selgitab välja parimad praktikaorganisatsioonid ehk praktikakohad kolmes kategoorias.

  • Parim praktikakoht – auhinnaga tunnustatakse üht tööandjat, kes paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega praktikakohtade pakkumisel ja panustab kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu tähelepanuväärsel moel, kasutades praktikasüsteeme ja -mudeleid, millest teistel on võimalik õppida.
  • Parim väikeettevõtte praktikakoht – auhinnaga tunnustatakse üht kuni 49 töötajaga tööandjat, kelle tegevus praktikakohtade pakkumisel paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega.
  • Parim regionaalne praktikakoht – auhinnaga tunnustatakse üht tööandjat, kelle tegevus praktikakohtade pakkumisel edendab tähelepanuväärsel moel regionaalset koostööd kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu koolitamisel väljaspool Harjumaad.

Parimate praktikantide tunnustamine

Parima praktikandi kandidaate saavad esitada organisatsioonid, kes on pakkunud õppeaasta jooksul praktikakohti. Organisatsioon võib esitada igasse kategooriasse ühe kandidaadi. Kandidaatidena saab üles seada õppureid kutsekoolidest, rakenduskõrgkoolidest ja ülikoolidest, kes on sooritanud õppekavas ettenähtud praktika eelmisel õppeaastal.

Parimaid praktikante tunnustatakse järgmistes kategooriates:

  • parim praktikant kutsehariduses (kutsekoolid),
  • parim praktikant kõrghariduses (rakenduskõrgkoolid ja ülikoolid),
  • parim välisüliõpilasest praktikant.

Lisaks sellele selgitatakse elektroonilise rahvahääletuse käigus parimate praktikantide seast välja ka publiku lemmik.

„Parim praktika 2023“ kutsub osalema!

Tutvu konkursi tingimustega ja kandideeri ise või esita oma kandidaat parima praktikakoha ja parima praktikandi leidmiseks!

„Parim praktika 2023“ konkursi võitjad kuulutatakse välja juba sel sügisel. Parimate praktikakohtade võitjad saavad tunnistuse ja tunnusmärgise. Parimaid praktikante premeeritakse auhindade ja tunnistusega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!