Ida-Virumaa lasteaiad alustavad eestikeelsele haridusele üleminekut toetava programmiga

23. aug. 2023 Tartu Ülikooli eestikakeskus - Kommenteeri artiklit
Avaüritus Narvas. Foto: Kaisa-Maris Hagel

Täna, 23. augustil toimub Narvas eestikeelsele haridusele üleminekut toetava programmi avasündmus

Programmi „Väärtuspõhise hariduskultuuri kujundamine kohalikus omavalitsuses eestikeelsele haridusele ülemineku toetamiseks“ raames loovad kaheksa Ida-Virumaa omavalitsust ja programmi valitud lasteaiad eestikeelsele haridusele üleminekuks tegevuskava, mille keskmes on ühise väärtuskultuuri kujundamine.  

Tartu Ülikooli eetikakeskuse projektijuhi Mari-Liis Nummerti sõnul on avasündmuse eesmärk omavahel tuttavaks saada ja teha sissejuhatus väärtuste, väärtuskasvatuse ja -arenduse teemavaldkonda. „Teadlik väärtuskasvatus aitab kaasa iga lapse heaolu toetamisele. Kuna lapse väärtused kujunevad keskkonnas, mille osaks on nii kodu, lasteaed kui ka kogukond, on oluline ühine väärtusbaas. Seetõttu võtame oma aruteludes fookusse, mis kasu võiks iga lasteaed ja asutusepidaja väärtusarendusega tegelemisest saada,“ rääkis Nummert.  

 Programmi raames asub igas omavalitsuses tööle arendusrühm, mille koosseisu kuuluvad lasteaia juhtmeeskond ja asutusepidaja esindaja. Programmis osalevad Illuka kooli lasteaed, Kiviõli lasteaed Kannike, Kohtla-Nõmme kooli lasteaed, Kohtla-Järve lasteaed Tuhkatriinu, Jõhvi Lasteaiad, Narva lasteaed Vikerkaar, Narva-Jõesuu lasteaed Karikakar ning Sillamäe lasteaiad Päikseke ja Rukkilill. 

Programmi „Väärtuspõhise hariduskultuuri kujundamine kohalikus omavalitsuses eestikeelsele haridusele ülemineku toetamiseks“ viib ellu Tartu Ülikooli eetikakeskus. Programmi rahastab Haridus- ja Teadusministeerium.  

Lisainfo eestikeelsele õppele üleminekust: hm.ee/üleminek.   


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!