Õpetajate nädalahoroskoop

19. sept. 2023 Õpetajajate Leht - Kommenteeri artiklit

Kaljukits

Alanud nädal pakub Kaljukitsest õpetajale rohkelt võimalusi end lepitaja ja suhtekorraldajana proovile panna. Küll kisub õhkkond õpetajate toas pinevaks, küll kaebavad lapsevanemad õpetajate ja üksteise peale. Sõbraliku ja tasakaalukana suudab Kaljukits maandada kõik enda ümbruses lahvatama löönud pinged ning direktor pakub talle lisaks poole kohaga koolipsühholoogi ametikohta.

Veevalaja

Veevalajast õpetajat on tabanud suur õppimisind. Ta osaleb korraga kümnel koolitusel ning soovib muidugi kohe kõik omandatu praktikasse rakendada. Ta katsetab uusi meetodeid, töötab välja moodsaid õppevahendeid ja teeb igas mõttes „pauku uut moodi“. Tulemused ei lase end kaua oodata – ilmselt ei pea Veevalaja terve õppeaasta jooksul ühtegi negatiivset hinnet panema ning kooli koht riigieksamite tulemuste pingereas paraneb hüppeliselt.

Kalad

Kaladest õpetaja on asunud panustama nii enda kui ka kolleegide töökeskkonna ning -tingimuste parendamisse. Ta kontrollib regulaarselt kõikide klassiruumide korrasolekut, uurib kolleegidelt, kas nad on kõige vajalikuga varustatud, ja informeerib puudujääkidest kooli juhtkonda ning majandusjuhti, nõudes puuduste silmapilkset likvideerimist. Ilmselt asutab ta ka ametühingu.   

Jäär

Jäärast õpetaja naudib ilusaid sügisilmasid ning viib õpilasi nii sageli loodusesse, kui vähegi saab. Kolleegid on tema peale juba päris pahased, kuna iial ei tea, milline klass jälle ootamatult väljasõidule läheb, ning kordamööda tuleb asendada ka tema tunde. Jäär ise aga ignoreerib kolleegide hapusid nägusid ja lehvitab neile koolimaja juurest startivast bussist rõõmsa ja õhetavana.

Sõnn

Pole parata, Sõnnist õpetaja loendab juba vargsi nädalaid ja päevi sügisvaheajani. Lennupiletid on ammuilma ostetud, hotell broneeritud, koerahoidja leitud, kohver välja otsitud ning samal ajal kui õpilased iseseisvalt töövihikust ülesandeid lahendavad, valib ta e-poodidest reisiks uusi pükse ja kleite. 

Kaksikud

Kaksikutel on aeg pakkida nii kohver kui seljakott, sest alanud nädal toob neile rohkelt reisimist. Klassiväljasõitudel ja õppekäikudel kulutab nii mõnigi jalanõud auklikuks ning terve järgmise kuu näeb Kaksikutest õpetaja igal öösel unes õpilaste loendamist, kusjuures arv ei klapi mitte kunagi. Kui ta siis lõpuks viimaselt ekskursioonilt naaseb ning on valmis oma pehmes tugitoolis hinge tõmbama, lähetab direktor ta Pärnusse koolitusele.

Vähk

Vähist õpetaja võib lõpetada igasuguse muretsemise oma majandusliku olukorra pärast ning asuda planeerima suuremaid investeeringuid ning oste. Lähinädalatel peab ta asendama eri põhjustel puuduvaid kolleege (vt Jäär ja Kaksikud) sellises mahus, et järgmisel palgalipikul on asendustasu oluliselt suurem tema põhipalganumbrist.

Lõvi

Lõvist õpetajal on aeg otsida välja oma litritega kleit, neoonroosa boa ning tantsukingad, sest tähed ennustavad talle rikkalikult lõbustusi ja pidusid. Ees ootavad kontserdid, teatriõhtud, Karl Erik Taukari kontsert ning pöörased tantsuööd peenemates klubides. Seetõttu võib juhtuda, et ta ilmub tööle magamata olekus, teeb vigu ristküliku pindala arvutamisel, ajab segamini Läti ja Leedu pealinnad ning räägib kirjandustunnis, et „Tõde ja õigus“ on Vilde kirjutatud.

Neitsi

Ehkki Neitsist õpetaja töölaud on niikuinii alati piinlikult korras, tabab teda enneolematu korrastamise ja koristamise tung. Ta küürib ja kaunistab oma klassiruumi, sätib õpetajate garderoobis kolleegide jalanõusid ja üleriideid tüübi, suuruse ja värvitooni järgi ritta ning käib õpetajate toas kõikidele närvidele, jälgides valvsalt, et keegi kohvitassi pesemata ei jätaks ning paberivirna laual viltu ei lükkaks. 

Kaalud

Kaaludest õpetajale pakub alanud nädal rohkelt kirjanduslikke elamusi ning pikki mõnusaid õhtuid paeluva lektüüri seltsis. Tema lugemiskirg paisub lausa nii suureks, et ta nurub kolleegidelt võimalust parandada ise nende asemel õpilaste kirjandeid ja esseid. Kirjandusõpetajaga tekib tal väike pinge, sest Kaalud on võtnud nõuks kooli luulering asutada ja kirjandusõhtuid korraldada. 

Skorpion

Skorpionist õpetaja on õpilaste seas väga nõutud ja populaarne. Pärast tunde ei taha õpilased tema klassist lahkuda, vaid paluvad ka vahetunniks lisaülesandeid. Enamasti ei pääse Skorpion enne hilisõhtut koolimajast minema, kuna konsultatsiooni soovijate arv on üle mõistuse suur. Pärast kooli lõpetamist suundub suurem osa õpilasi ülikooli tema õpetatavat ainet edasi õppima.  

Ambur

Amburist õpetaja on otsustanud viia oma sportliku vormi tipptasemele. Ta treenib iga päev, nii et keel vestil. Enne tunde tõstab MyFitnessis kangi, vahetundides käib kooli staadionil sörkimas ning õhtuti hüppab koduhoovis liivakasti kaugust. Isegi tundide ajal ei suuda ta vastu panna ning keerutab klassinurgas hularõngast või hüppab hüppenööriga samal ajal, kui õpilased iseseisvalt ülesandeid lahendavad.

Illustratsioonid: Anakonda Lembelill


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!