Too õpilased Energia Avastuskeskusesse avastusretkele!

19. sept. 2023 Energia Avastuskeskus - Kommenteeri artiklit
Teadusteater ja Aare Baumer. Foto: Energia Avastuskeskus

Energia Avastuskeskus kutsub õpetajaid ja õpilasi oma praktilistesse ning lõbusatesse tundidesse – avastama teaduse ja energia maailma. 

Keskuse haridusprogrammid on hoolikalt kohandatud vastavalt vanuseastmetele, alustades lasteaialastest kuni 12. klassini. Programmide eesmärk on tutvustada teaduse ja tehnoloogia maailma põnevate demonstratsioonide ja praktilise tegevuse kaudu. Kõik keskuse haridusprogrammid on seotud riikliku õppekavaga, pakkudes õpetajatele suurepärast võimalust integreerida külastust oma tundidesse ning muuta õppimine nauditavaks ja vaheldusrikkaks. 

Energia Avastuskeskuse välgusaal. Foto: Energia Avastuskeskus

Planetaariumietendused ja põnevad õpitoad

Energia Avastuskeskuse ainulaadne täiskuppelplanetaarium pakub õpilastele võimalust nautida teekonda, mil tundud viibivat mõne planeedi lähedal. Planetaariumietendus „Päikesesüsteem“ on mõeldud 3.–12. klassile ning tänu planetarist Rauno Pilviku selgitustele muutub nähtu arusaadavaks ja köitvaks kõigile. Planetaariumietendused toimuvad eritellimusel.

Lisaks planetaariumile pakume põnevaid õpitubasid. „Energia jälil“ keskendub põhikooli energiateemadele ja julgustab noori praktiliste katsetega energia teemal seoseid looma. Õpitoas saavad õpilased teha huvitavaid katseid, näiteks uurida, kas väike tükk põlevkivi annab piisavalt energiat mobiili laadimiseks, ja saavad teada, miks sama hulk pähkleid annab rohkem energiat kui muna. Õpituba toimub väikestes gruppides nutiseadmetega Energia Avastuskeskuse eksponaatidel ning õpilased saavad lahendusi leida omas tempos.

Õpituba „Tibatilluke või hiigelsuur“ selgitab suuruste ja kauguste võrdlemise aluseid. Võrdlemist käsitletakse kõigis õppeastmetes, aga eriti hästi sobib see 3.–9. klassi õpilastele. Õpitoas kasutakse mikroskoopi ja võrreldakse vahemaid kosmoses.

Infopäevad Energia Avastuskeskuses

Aprillis toimunud õpetajate infopäev „Meil on energiat!“ tõi kokku õpetajad, kes kiitsid Energia Avastuskeskuse praktilisi tunde ning külastust. Positiivse hinnangu said ka kooliõpetajatele koostatud praktilised õppematerjalid, mis tasuta saadaval Energia Avastuskeskuse kodulehel. 

Järgmised infopäevad lasteaiaõpetajatele toimuvad 26. ja 27. septembril ja kooliõpetajatele 24. ja 25. oktoobril 2023. 

Vajalik on eelregistreerimine: https://forms.gle/R9oSSDVrHhAzk2gQ7.

Avasta, mängi, õpi! www.energiakeskus.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!