Üliõpilased tulevad koolidesse programmeerimist õpetama

18. sept. 2023 Jonas Erik Laane - Kommenteeri artiklit

IT-õpikodade sari Noored Koodi alustab uut hooaega. Kümnele Eesti koolile pakutakse võimalust alates oktoobrist kutsuda enda juurde Tartu Ülikooli üliõpilased, kes õpetavad 6.–9. klassi õpilastele programmeerimist tekstipõhiste arvutimängude loomise kaudu.

Oma kooli saab külastatavate koolide konkursile registreerida hiljemalt 22. septembril aadressil teaduskool.ut.ee/et/it-opikoda-noored-koodi. Lehelt saab lugeda IT-õpikodade kohta lähemalt ja vaadata järele 14. septembril toimunud infotundi.

„IT-õpikodadel on oluline roll konkurentsivõimelise digipädevuse arendamisel tõmbekeskustest kaugemal,“ sõnas teaduskooli arendus- ja koostöö peaspetsialist Jaanus Sepp. Üliõpilased tulevad appi väiksematele koolidele, kus arvutiõpetuse tundide jaoks ei pruugi leiduda õpetajat või kaasaegset taristut.

Varasemalt projektis osalenud õpilaste hinnangul saadi õpikodadest juurde mitmeid uusi IT-oskusi, mis oma kooli asukoha tõttu oleks vastasel juhul saavutamata jäänud. Projektist saab kasu kogukond tervikuna, kuna osalenud õpilased on tihti hiljem õpetajatele IT-maastikul suureks abiks.

Enda soovidest märku andnud koolide seast valitakse igal õppeaastal välja kümme. 

Et projekti mõju oleks Eesti mõistes võimalikult laiaulatuslik, valitakse soovijate hulgast ka väiksemaid ja keskustest eemal asuvaid koole.

„Noored koodi“ projekti koordineerib Tartu Ülikooli teaduskool koostöös Swedbanki, Telia, Mariine Auto ja Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudiga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!