NAKS-i teatrifestival toob Valga lavadele rahvusvahelised etendused

3. okt. 2023 ASSITEJ - Kommenteeri artiklit
Stseen Läti nukuteatri lavatusest „Luukere Juhani juhtumised“.

ASSITEJ Eesti keskus korraldab noore vaataja teatrifestivali juba 28 aastat. Et haarata väikest ja suurt publikut kaugematest nurkadest, on festival liikunud üle Eesti ja toimunud eri paigus. Seekord on meil rõõm korraldada festivali Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses 2.–4. novembrini 2023!

Festivali eesmärk on, olenemata etenduskunsti žanrist, trupi kooslusest või suurusest, koguda ühte kimpu värsked ja noort vaatajat kõnetavad, meisterlikult teostatud lavastused nii Eestist kui ka välismaalt.

Festivali raames korraldame ka lastekultuuri seminari, vestlusringe ja töötubasid, mis ühendavad oma ala asjatundjaid, pedagooge, lastevanemaid ja eri vanuses noort publikut. 

Seekord koguneme Valgas veidi pisemana, kuid ikka sama paeluva sisu ja programmiga. Novembris toimuva festivali ja seminari fookuses on äärealad, vähemusgrupid, eraldatus ja kiusamine. Neid teemasid just etenduste, vestlusringide ja seminari kaudu külastajale avataksegi. 

Festivali kavas on etendused eri vanuseastmetele. Vaatamist leiavad endale nii algklassiõpilased kui ka gümnaasiuminoored. Etendused toimuvad Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses ning piletite hinnad on sõltuvalt etendusest 8–10 eurot. Õpetajatele ja saatjatele on sissepääs tasuta.

ALGKLASSIDELE 

  • Oscar Wilde, „Canterville kummitus“ (Kellerteater), põnevuslavastus lastele vanuses 7+.
  • Triinu Laan, „Luukere Juhani juhtumised“ (Läti nukuteater), sõnatu koomiline draama lastele vanuses 6+.
  • Lauris Gundars ja Siim Aimla, „Tallinna karud“ (Piip ja Tuut), muusikaline lavastus lastele vanuses 6+.

PÕHIKOOLILE ja GÜMNAASIUMILE

  • Mine Nilay Yalcin, „Blikk“ (Norra), lavastus noortele ja noortele täiskasvanutele vanuses 13+.
  • Duncan Macmillan, „Kõik need ägedad asjad“ (Eesti Noorsooteater), sõnalavastus noortele ja noortele täiskasvanutele vanuses 13+.

Rohkem infot etenduste kohta leiad NAKS-i kodulehelt www.naksfestival.ee.

Broneerimine ja piletiinfo: Lisette Metsniit, naksfestival@gmail.com, tel 5301 4518.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!