Noorsooteatri sügis toob lavale lood kasvamisest ja eneseületusest

3. okt. 2023 Noorsooteater - Kommenteeri artiklit
Getter Meresmaa hooaja esimeses uuslavastuses “Lenda-lenda, röövik”, mis räägib väikelastele loo liblika eluringist. Fotod: Siim Vahur

Sügis toob Eesti Noorsooteatrisse mitmeid põnevaid külalisi ning publiku ette jõuavad lood kasvamisest, eneseületusest ja elu väärtusest.

Teatri 72. hooaja esimene uuslavastus, 10. septembril esietendunud „Lenda-lenda, röövik“, räägib väikelastele nukukunsti vahendeid, laule ja muusikat kasutades loo liblika eluringist. Lavastus kutsub nii väikseid kui suuri looduses seisatama ja märkama. „Lavastuse loomisel oli minu soov jutustada lastele liblika eluringi lugu nii tõepäraselt, kui see looduses on, aga väikeses fantaasiakastmes, sest loodus võib hetketi olla kriipivalt otsekohene ja isegi karm,“ rääkis lavastaja Katri Pekri. Mängivad Getter Meresmaa, Jevgeni Moissejenko ja Karl Sakrits. Vanusele 3+.

29. oktoobril jõuab Ferdinandi saalis lavale Johan Elmi „Kasvav kuu. Sarah Crossani romaanil „Kuutõus“ põhinev lavastus räägib kahest vennast, kes tahavad üle kõige aru saada, miks nad on jõudnud sinna, kus nad parajasti on. Mida nad on valesti teinud? Mängivad Joosep Uus, Mart Müürisepp ja Laura Kukk. Noortele (14+) ja täiskasvanutele.

3. detsembril esietendub muusikaline komöödia „Frideberta. Kartmisest, muretsemisest ja eneseületusest rääkiva lavaloo autor ja lavastaja on Mikk Jürjens (Tallinna Linnateater), kunstnik Kristjan Suits (Tallinna Linnateater), helilooja Mari Jürjens (külalisena), seadete autor Vaiko Eplik (külalisena). Noorsooteatri trupist mängivad Hardi Möller, Mart Müürisepp, Steffi Pähn, Andres Roosileht, Doris Tislar ja Risto Vaidla, külalistest on laval Mari Jürjens, Merlin Kivi (Theatrum) ja Sander Roosimägi. Kõigile alates 5. eluaastast. Kuni 30. septembrini saavad pileteid broneerida kollektiivid ja haridusgrupid. Piletite üksikmüük algab 1. oktoobrist. Kollektiivtellimusi saab teha aadressil myyk@noorsooteater.ee.

Liina Olmaru ja Mirko Rajas lavastuses „Klaasist loomaaed“.

Eelmise hooaja uustulijaist leiab sügise mängukavast nii Günter Grassi samanimelisel romaanil põhineva „Plekktrummi(lavastaja Taavi Tõnisson) kui Tennessee Williamsi Klaasist loomaaia (lavastaja Maria Peterson).

Viimaseid kordi etenduvad sel sügisel kolm haaravalt mängulist lavastust: 2019. aastal Salme Reegi nimelise lasteteatri auhinna pälvinud „(p)ÖÖ” (lav Tiina Mölder ja Christin Taul), Priit Pärna 1980. aastal ilmunud äraspidise loogika ja uperpallitava sõnamänguga koomiksiraamatul põhinev „Tagurpidi (lav Leino Rei) ja „ÜLT (lav Renate Keerd), mida on oodatud vaatama kõik absurdimaiguliselt vaatemängulise ja äraspidiselt fantaasiarikka teatri huvilised. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!