Õpetajate Leht 17. oktoobril

16. okt. 2023 - Kommenteeri artiklit

Virtuaalreaalsuse võlumaailm ei ole veel suurele osale koolidest kättesaadav

Juba 2016. aastal avaldas ERR-i veebiportaal artikli „Virtuaalreaalsus koputab kooli uksele“. Täna, 2023. aastal tuleb tõdeda, et virtuaalreaalsust koolides massiliselt siiski veel ei kasutata. Teatavasti jõuab 90 % informatsioonist ajju visuaalsena, seepärast on visuaaliga õppimine märkimisväärselt efektiivsem. Ka näitavad uuringud, et teadmised jäävad 75% paremini meelde, kui õppida kogemise kaudu. Tekib õigustatud küsimus, miks VR-i kasutuselevõtt Eesti koolides ometi nii kaua aega võtab.

Talendipunkt – andekatele õpilastele suunatud projektõpe

Leena Lumi ja Marek Järvik kirjutavad Vääna talendipunktist. Nad rõhutavad, et talendipunktis ei tehta ainealast andekust toetavaid nuputamisülesandeid, vaid lahendatakse suure projekti loomisega kaasnevaid probleeme.

Mille eest õpilane vastutab?

Klassijuhataja Ilmi Laur-Paist selgitab, missuguste töövõtetega ta oma õpilastes vastutustunnet ja empaatiat kasvatab.

„Õpetaja päevikut“

täidab sel korral Tallinna Mardi Lasteaia õpetaja Kersti Rüütel. Miks ta otsustas lasteaiaõpetajaks hakata ning millisest haridusmaailmast ta unistab?

Väärt ja väärikad õppejõud said elutööpreemia

7. oktoobril Vanemuise kontserdimajas toimunud aasta õpetaja galal pälvisid elutööpreemia kolm õppejõudu-emeriitprofessorit, kelle tegevuse mõju on ulatunud kaugemale ülikoolide loengusaalist: Marju Lauristin, David Vseviov ja Rein Taagepera. 

Külas lasteaias, kus on suur õunaaed

Eestis ei ole palju lasteaedu, kus on oma õunaaed. Rakvere Kungla lasteaias on. Kogu lasteaiaperele meeldib sügiseti õunu süüa, tervislikud eluviisid aga on au sees aasta ringi. Õunapuuaed on rühmade jaoks tähtis – siin õpitakse ning korraldatakse lõpupidusid, perepiknikke ja muid üritusi.

Tavalisest erinevalt toituvate laste toetamine lasteaias

Aasta-aastalt kasvab nende inimeste hulk, kes mingil põhjusel vajavad erilist toitumist. Muidugi on kõige olulisem välja selgitada nähtuse põhjused ja tegelda nendega: kas need on paratamatud, muudetavad või ennetatavad. Samal ajal tuleb olukorrale reageerida. Kui selline vajadus on juba tekkinud, pole teisiti toitumisest pääsu. Merilin Talimaa kaitses kevadel Tartu Ülikooli Narva kolledžis sel teemal bakalaureusetöö.

Vähemusena Narvas ja „Seitse surmapattu“

Heli Vaus-Tamm asus sellest sügisest tööle Narva Eesti Riigigümnaasiumis. Artiklis jutustab ta oma värvikatest juhtumitest Narva linnas ning tutvustab ka vaimse tervise sarja Seitse surmapattu psühholoogias ja kunstiklassikas“.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!