Raamatukogu kingib kõikidele Tallinna esimese klassi õpilasele raamatu

23. okt. 2023 Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit
Ilmar Tomusk autogramme jagamas. Fotod: Merilin Mändveer

Reedel, 20. oktoobril esitles Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonnas laste omaloomingukogumikku „Omad jutud 4“, mis on Tallinna Keskraamatukogu väljaantava kinkeraamatusarja kuueteistkümnes raamat. Lähiajal jõuab see Tallinna 4689 esimese klassi õpilaseni.

Raamatus „Omad jutud 4“ on avaldatud võistlustööd 2022. aasta sügisel toimunud omaloomingukonkursilt, kokku leiab kaante vahelt 12 noore autori lood. Laste juttudega samadel teemadel on loo kirja pannud ka tuntud lastekirjanikud Tiiu Kitsik, Indrek Koff, Anti Saar ja Ilmar Tomusk. Raamatu on illustreerinud Tiiu Kitsik.

Pealkirjaga „Omad jutud“ raamatu annab keskraamatukogu välja iga nelja aasta järel, koondades sinna raamatukogus toimunud laste omaloomingukonkurssidel osalenud töid. Laste luuletuste ja lugude avaldamisega soovib raamatukogu ärgitada lapsi kirjutama ning raamatuid ja lugemist armastavaid lapsi tunnustada.

Vahepealsetel aastatel kirjastab keskraamatukogu tuntud lastekirjaniku originaalteose. Näiteks on kinkeraamatusarjas ilmunud Urmas Nemvaltsi koomiksiraamat „Laura, Martin ja Metsavana maailm“, Olivia Saare ja Aidi Valliku tirelraamat „Koolijütsi koolimüts. Kõige tähtsam päev“ ja Markus Saksatamme raamat „Kade lehm ja tige lumehang”.

2007. aastal algatatud raamatu kinkimise projekti eesmärk on tagada, et lapsed käivad esimeses klassis koos õpetajaga läbi tee koolist lähimasse raamatukokku ning õpivad koos tundma raamatukoguteenuseid. Tallinna koolide esimesi klasse oodatakse kinkeraamatu „Omad jutud 4“ järele koolile lähimasse Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakonda või haruraamatukokku.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!