Eestis osales haridustöötajate hoiatusstreigis üle poole tuhande õppeasutuse

10. nov. 2023 Eesti Haridustöötajate Liit - Kommenteeri artiklit

Täna hommikusel tööseisakul osales kl 12 seisuga üle Eesti vähemalt 544 õppasutust, neist ca 230 olid lasteaiad. Täpsemad andmed osalemise kohta on kogumisel, osalenud haridusasutuste kohta laekub infot Eesti Haridustöötajate Liidule jooksvalt. Hoiatusstreigist võtsid õpetajate kõrval osa ka paljud teised õppeasutuste töötajad.

Streigi korraldanud Eesti Haridustöötajate Liidu (EHL) esimehe ja üleriigilise streigijuhi Reemo Voltri sõnul saab tulemusega väga rahule jääda, osalusprotsent oli arvestatav ja eri ühiskonnagruppide toetus muljetavaldav: „See peaks andma valitsusele tugeva sõnumi – meiega peab arvestama! Olukord haridusmaastikul on kriitiline ja vajab lahendusi. Haridus laob vundamendi iga riigi edukusele, investeerimine haridusse on investeering ühiskonda,“ sõnas Voltri.

Täna kl 14 kohtuvad Tartus riikliku lepitaja vahendusel EHL-i, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu esindajad.

„Loodame seal konstruktiivsetele läbirääkimistele, mis on suunatud haridustöötajatele lahenduste leidmisele ka pikas perspektiivis“ on EHL esimees Reemo Voltri optimistlik. „Kui aga valitsuse esindajad tulevad taas soovitustega õpetajatel tegeleda hoopiski automaksu kogumisega, ei jää muud üle, kui hakata planeerima pikemat streiki,“ lisab Voltri.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!