VAATA JÄRELE: Ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajate infopäev keskendus välispoliitikale, julgeolekule ja demokraatiaharidusele

17. nov. 2023 Välisministeerium - 1 Kommentaar
Foto: Välisministeerium

17. novembril toimus Välisministeeriumi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Siseministeeriumi ning Kaitseministeeriumi ja Kaitseressursside Ameti koostöös ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajate infopäev, mis on kõigile huvilistele järelvaadatav.

Infopäeval rääkisid oma ala eksperdid arengust välispoliitikas ja julgeoleku vallas, noorte rollist Eesti sisejulgeoleku kindlustamisel, Eesti kaitsevalmidusest ning meie diasporaast tänapäeval ja minevikus. Samuti kõneldi demokraatia- ja maailmahariduse edendamisest ning ministeeriumid tutvustasid riiklike õppekavade muudatusi ja õppematerjale.

„Ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajate infopäev oli väga asjalik – esinejad olid tõelised eksperdid ning neid oli huvitav kuulata. Eriti jäi meelde esimene vestlusring, kus julgeoleku teemadel arutles kolonelleitnant Toomas Väli kaitseväe peastaabist ning välispoliitilisest olukorrast andis ülevaate Välisministeeriumi globaalküsimuste asekantsler Minna-Liina Lind. Saime õpetajatega ülevaate NATO viimase aja tegevusest, NATO valmisolekust meid võimaliku ohu eest kaitsta ning välispoliitilistest kriisidest üle maailma. Kindlasti andsid mõtteainet ka teised esinejad,“ ütles päeva juhtinud Viimsi Gümnaasiumi ajaloo- ja ühiskonnaõpetaja Reesi Kuslap.

Infopäeva ülekanne on kõigile huvilistele järelvaadatav Välisministeeriumi Youtube’is. Video kirjelduses on iga ettekande algusaeg, et hõlpsalt endale huvipakkuv üles leida.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “VAATA JÄRELE: Ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajate infopäev keskendus välispoliitikale, julgeolekule ja demokraatiaharidusele”

  1. Ants ütleb:

    lisan lingi siia https://www.flagella.ee

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!