Tudengid ja gümnasistid kogunevad 14. detsembril Delta X võistlusele Deltasse

12. dets. 2023 Delta X - Kommenteeri artiklit
Foto: Olari Pilnik

14. detsembril toimub Delta keskuses järjekordne õpilastele ja tudengitele mõeldud Delta X võistluse finaal, kus selgitatakse välja parimad võistkonnad neljas võistlusvaldkonnas: robootika; ärimudelid; digilahendused ja kaasahaarav matemaatika. Pealtvaatajaid oodatakse võistlusele kaasa elama ja ideedele kaasa mõtlema!

Kõik huvilised saavad tulla Delta keskusesse üritusest osa saama. Pealtvaatajatel on terve päeva jooksul võimalik kaasa mõelda start-up-ideede ja sotsiaalse innovatsiooni ärimudelite teemal ning jälgida, kuidas robotid omavahel korvpalli mängivad. „Esmakordselt on Delta X võistlusel osalemas ka põhikooli-ja gümnaasiumiõpilased, kes tulevad Deltasse robotite jalgpalli võistlusele, mille eesmärk on anda õpilastele esmane kogemus roboti ehitamisest,“ sõnas võistluse peakorraldaja Mariana Kukk.

Üritusel on võimalik jälgida ka digilahenduste võistlust, kus toimub kursuse „Sissejuhatus andmeteadusesse“ postrisessioon. Üliõpilased esitlevad oma põnevate lõpuprojektide tulemusi, kus reaalelulistel andmetel on rakendatud andmeteaduse meetodeid, alates klassikalisest andmetöötlusest ja masinõppest kuni suurte keelemudeliteni.

Samuti on Delta X-i võistlusel võimalik kuulata uusi kaasahaaravaid lahendusi, kuidas matemaatikaõpetajad saaksid matemaatikat põnevamalt õpetada. Matemaatika didaktika nooremlektor Maarja Sõrmuse sõnul on matemaatikat õpilase jaoks hoomatavamaks ning kaasahaaravamaks muutes võimalik innustada õpilasi matemaatikaga tegelema.

Külastajatel on võimalik lisaks võistlustele tutvuda Delta keskusega, külastada neuroturunduslaborit, kus õpetatakse osalejatele, kuidas mõõta emotsioone ja inimeste tähelepanu. Lisaks saab tutvuda pehmerobootika seniavastamata maailmaga, läbida Tartu Ülikoolis välja töötatud robotontidega takistusrada ning origamisid voltida.

Delta X avamine toimub Delta keskuse fuajees kell 13. Rohkem infot ürituse kohta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!