Meremuuseumi kevadhooaeg muutuste tuules

30. jaan. 2024 Kristel Bultot Eesti Meremuuseumi haridustöö kuraator - Kommenteeri artiklit

Eesti Meremuuseum läheb sellele kevadpoolaastale vastu muutuste tuules. Jaanuarist maini on uuendustöödeks suletud Lennusadama angaar, mis mõjutab ka meie haridustööd. Mõned angaaripõhised tunnid on pausil ja muuseumi taasavamise ootel, samas populaarseima, Läänemere elukeskkonda käsitleva muuseumitunni „Elu Läänemerel“ oleme ajutiselt üle viinud ajaloolisele muuseumilaevale Suur Tõll, mis jääb ka angaari uuendustööde ajaks külastajale avatuks.

Keskaegne suurtükitorn Paks Margareeta on üksikkülastajatele ja koolidele avatud nagu tavaliselt ja valikuga saate tutvuda meie kodulehel. Sealsetele tavatundidele lisaks toimub suurtükitornis Lennusadamast üle toodud 7.–12. klasside muuseumitund „Kiirteed ookeanis“. Selle sisuks on hoovuste ja tuulte roll meresõidul (tutvume Kon-Tiki looga), koordinaadid ja navigatsioon. Paksu Margareeta ekspositsiooni rikkalik väljapanek navigatsioonivahenditest ja laevatüüpidest annab suurepärase võimaluse räägitavat õpilaste jaoks näitlikustada ja õpilasi kaasata.

Käesolev aasta on kultuuririkkuse aasta, lisaks hakkab Eesti haridussüsteem järk-järgult üle minema vaid eestikeelsele haridusele. Sel puhul on meil käima läinud muu emakeelega algkooliõpilasele mõeldud muuseumitund „Keelega merele“, mis ühendab LAK-õppe põhimõttel keeleelemente ja sisulist temaatikat iidsest meresõidust, mereametitest, iidsest Tallinnast ja kauplemisest. 

Paksu Margareeta muuseumitundidesse tulijad saavad lisaks püsiekspositsioonile alates 11. jaanuarist tutvuda ka kohvikugaleriis välja pandud näitusega Eesti legendaarsest kaptenist Kihnu Jõnnust.

Jäädes näituste teemasse: 19. oktoobril avaneb uuendatud Lennusadama angaaris näitus „Kuulsad mereretked“, mis kutsub külastajat tutvuma eurooplaste maailmapilti avardanud maadeavastusretkedega Vaikse ookeani aladele. Rõhk on baltisakslasest Krusensterni ja teiste maadeavastajate tegemistel ning nende tähtsusel. Selle juurde hakkame pakkuma ka II–IV kooliastmele sobivat haridusprogrammi. Perega tulles jätkub avastamist ja tegutsemist mitmele põlvkonnale.

Kõikide meremuuseumi pakutavate hariduspakettidega saate lähemalt tutvuda aadressil meremuuseum.ee/teadus-ja-haridus/haridustoo/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!