ERSO kutsub õpilasi nautima kaunist muusikat

13. veebr. 2024 ERSO - Kommenteeri artiklit
ERSO peadirigent ja kunstiline juht Olari Elts. Foto: Kaupo Kikkas

Eesti esindusorkester ootab Estonia kontserdisaali õpilasi, et ühiselt avastada ja nautida kaunist muusikat. Valikus on ühetunnised päevased sümfoonilised lõunad (soovitavalt alates 6. klassist) ja täispikad õhtused kontserdid.

Õhtustel kontsertidel on vähemalt kümneliikmelistele gruppidele eripakkumised:

piletid õpilastele 15 eurot (üksikmüügis 21),

piletid lapsevanematele 22 eurot (üksikmüügis 29).

Iga kümne pileti kohta õpetajale tasuta pääse.

ERSO neljapäevased sümfoonilised lõunad toovad kuulajate ette parima valiku reedeõhtusest kavast. Hooaja lõpuni kutsume teid kahele lõunale.

15. veebruaril on ERSO ees taas orkestri pikaaegne peadirigent Arvo Volmer. ERSO, Volmer ja kontserdi solist Benjamin Beilman on laval kohtunud ka varem, 2018. aastal esineti koos kontserdireisil Ameerika Ühendriikides. Eestisse jõuab Beilman aga esmakordselt ning sel kontserdil kõlab katkend Benjamin Britteni viiulikontserdist. ERSO 2023/2024. hooaja üks märksõnu on Gustav Mahleri sümfooniad ning üks neist, kuues, tuleb esitusele ka sel kontserdil.

11. aprillil kell 13 on ERSO ees pianist Misora Ozaki ning dirigent Henri Christofer Aavik. Misora Ozaki pälvis 2021. aasta Tallinna rahvusvahelisel pianistide konkursil neljanda preemia ning ERSO eripreemia. Sel hooajal ootamegi noort pianisti tagasi Tallinnasse ning meie oma noore dirigendi Henri Christofer Aaviku juhatusel tuleb esitusele katkend Robert Schumanni a-moll kontserdist. Aavik on viimasel ajal pälvinud Euroopas tähelepanu Jorma Panula nimelise konkursi esimese koha ning Jevgeni Svetlanovi konkursi teise preemia võiduga. Kusjuures, noor dirigent on nimetanud oma ühe olulise eeskujuna dirigendikarjääri valikul just ERSO pikaaegset peadirigenti Neeme Järvit. Sel kontserdil tuleb ettekandele Wolfgang Amadeus Mozarti 36. sümfoonia.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!