Haridusjuhid kohtusid aastakonverentsil

13. veebr. 2024 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit
Riigikontrolör Janar Holm vestlemas koolijuhtide ühenduse juhatuse liikme Toomas Kruusimäe ja konverentsi moderaatori Urmas Vainoga. Fotod: Joanna Jõhvikas

8. ja 9. veebruaril toimus Pärnus Eesti haridusjuhtide aastakonverents, mis tõi hariduse tuleviku üle arutlema ligi 450 kooli- ja lasteaiajuhti ning haridusametnikku.

Seitsmeteistkümnendat korda aset leidnud konverentsi keskmes oli haridusasutuse juhi rolli mitmekülgsus – kuidas olla tasakaalustaja traditsioonilise ja uuendusliku lähenemise, õpetajate ja lastevanemate, koolipidaja ning kooli ja isikliku vaimse heaolu vahel. 

„Tasakaalupunkti otsing on eluliselt tähtis, et juhid saaksid oma organisatsioone terviklikult ja elujõuliselt edasi viia,“ märkis Eesti Koolijuhtide Ühenduse esimees Urmo Uiboleht.

Tasakaalu aitasid otsida eri valdkondade parimad praktikud: riigikontrolör Janar Holm, välisluureameti peadirektor Kaupo Rosin, investeeringute valdkonnajuht Peeter Koppel, andmeanalüüsi õppejõud Indrek Seppo, Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink, Fontese juhatuse liige Piret Jamnes, TalTechi rektor Tiit Land, koolitaja Signe Ventsel, sotsiaalmeedia sisulooja Maria Rannaväli ning haridus- ja teadusminister Kristina Kallas.

Kersti Kaljulaid rääkis arutleva kooli projektist.

„On hea meel, et ka president Kersti Kaljulaid oli taas kooljuhtide ees,“ lausus Urmo Uiboleht. „Tema sõnavõtud on alati inspireerivad, ta oskab avada haridusteemasid uudse nurga alt. Meie eesmärk ongi olnud kutsuda konverentsile väljastpoolt inimesi, kes rikastavad meie juhtimiskultuuri ja -käsitlust.“ 

Uuendusena katsetati tänavu varasemast erinevat formaati – esinema palutud tippjuhid pandi koolijuhiga dialoogi pidama ja arutlema probleemide ja juhtumite üle.

Seekord oli tung konverentsile eriti suur, paljud koolijuhid olid ootenimekirjas. Uibolehe sõnul näitab see, et üritust on väga vaja. 

„Haridusteemalisi konverentse on viimastel aastatel jäänud vähemaks, nõudlus on pakkumisest suurem,“ lisas Uiboleht. 

Kohtumise teeb osalejate jaoks eriti väärtuslikuks, et kahepäevasel üritusel jääb piisavalt aega mõttekaaslastega vestelda, uusi tutvusi sõlmida ja õhtul meelt lahutada.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!