Lasteaedasid oodatakse osalema virtuaalsel ohuolukorra õppusel

1. veebr. 2024 - Kommenteeri artiklit

Siseministeeriumi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Päästeameti ning Politsei- ja Piirivalveameti koostöös toimub veebruari keskel õppus lasteaiatöötajatele. Virtuaalõppusel harjutatakse tegutsemist pommiähvarduse korral.

Siseminister Lauri Läänemets märkis, et lasteaedade õppus on jätk detsembris toimunud koolide virtuaalharjutusele. „Mullune petukirjade rünnak tabas ka lasteaedasid. Kuigi tegu oli infooperatsiooniga, mis tegelikku ohtu ei kujutanud, on mõistlik sellises olukorras käitumine ette läbi mõelda – kuhu evakueerida lapsed, kuidas teavitada vanemaid. Tuleme siin lasteaedadele appi ja pakume võimalust ohuolukorras tegutsemine õppusel läbi mängida,“ ütles Läänemets.

Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Henry Kattago sõnas, et lasteaedade seas tehtud kriisiküsitlus näitas, et enamikul on ohu korral käitumise teadmised ja juhised olemas, kuid tuge vajatakse eelkõige praktilises läbiharjutamises. „Kavandatav virtuaalõppus on hea võimalus ühiselt kriisisituatsioonid läbi teha ja suurendada lasteaedades turvatunnet ning anda töötajatele kindlust, kuidas kriisi korral toimida.“

Õppus toimub veebruari keskel Päästeameti kriisiõppe platvormil, kus viiakse läbi ohuolukorra simulatsioon. Lasteaedade esindajad harjutavad virtuaalses keskkonnas tegutsemist pommiähvarduse korral. Õppusele registreerimise vormi on saatnud lasteaedadele Haridus- ja Teadusministeerium. Registreeruda saab kuni 5. veebruarini.  Valida on kahe õppuse kuupäeva,13. või 15. veebruari vahel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!