Ole ise muutuse eestvedaja – kingi koolidele innovaatilisi õppevahendeid 

6. veebr. 2024 Eesti Inseneride Liit, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Haridus-start-up Praktikal - Kommenteeri artiklit

Inseneride liidu, kaubandus-tööstuskoja ja haridus-start-up’i Praktikal algatus „Oma silm on kuningas“ kutsub ettevõtteid, kogukondi ja muid huvilisi kinkima koolidele loodusainete õppe- ning katsekomplekte. 

Algatuse eesmärk on viia põnevad ja praktilised füüsika- ning keemiatunnid igasse kooli, et hoida õpilaste huvi, kergendada õpetajate koormat ning pikas plaanis vähendada inseneride ja muude spetsialistide puudust ühiskonnas. 

Praktikali kaasasutaja ja füüsika populariseerija Omari Loid selgitab, et katsekomplektidega saab 8. ja 9. klassis teha haaravaid füüsika- ja keemiatunde, kus teooriat toetavad läbivalt elulised katsed: „Just selles vanuses langeb kriitiliselt õpilaste huvi reaal- ja loodusteaduste vastu, mis omakorda suurendab vastavate spetsialistide põuda tööturul. Meie näeme oma töös iga päev, kuidas õiged tööriistad võimestavad nii õpetajat kui õpilast. Paraku pole sellised lahendused kõigile koolidele veel kättesaadavad. Katsekomplekte kinkides saab igaüks olla muutuste eestvedaja meie haridussüsteemis ja ühiskonnas tervikuna.“ 

Kingitavad komplektid on terviklahendus, mis hõlmab nii õppematerjale kui katsekomplekte. Praktiline õpe aitab kinnistada nii omandatud teoreetilisi teadmisi kui õpilaste huvi reaalainete vastu. Lisaks sellele, et igal õpilasel on võimalik eri loodusnähtuseid otse koolipingis järgi proovida, aitab see säästa õpetaja aega keskmiselt kümme tundi nädalas. 

Milliseid vahendeid koolidele kinkida saab? 

Koolid saavad endale katsevahendeid vastavalt oma vajadustele ise valida. Valikus on järgmised komplektid: 

  • valgusõpetus (füüsika, 8. klass);
  • mehaanika (füüsika, 8. klass);
  • soojus- ja elektriõpetus (füüsika, 9. klass);
  • keemia (8. klass).

Kuidas kingitust teha saab? 

  • Vali leheküljel https://silm.praktikal.ee/ välja sobiv kool ja võta meiega ühendust. 
  • Toeta täpselt nii palju kui soovid ja võimalik on – võid kinkida komplektid kogu kooli jaoks või ka ühe komplekti. Iga kingitus teeb pikas plaanis suure heateo! 
  • Soovi korral saavad ettevõtted komplektid ise koolidele üle anda ja miks mitte ka ise koolides külalistunde läbi viia.

Tule ja alusta ise muutust, mida hariduses ja ühiskonnas näha tahad!

Eesti Inseneride Liit

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

Haridus-start-up Praktikal


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!