Õpetajate Leht 6. veebruaril  

5. veebr. 2024 - Kommenteeri artiklit

Õpetajad ei streikinud ainult palga pärast

Õpetajate streik tõi haridusprobleemid nähtavale. Senisest suurema palga vajadus polnud ainus sõnum, mille haridustöötajad edastasid. Võtame üleriigilise haridustöötajate streigi sõnumid kokku ning küsime õpetajate arvamust streigi tulemuse kohta.  

Õues õppimisest arhitekti pilguga 

Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonnas viidi 2022. aastal läbi uuring õuesõppe olukorrast Eesti koolides.  Kaardistati viiendik Eesti kooliõuedest, vaadeldi õuesõppe hetkeseisu ning pakuti üheksale koolile ka konkreetseid lahendusi. 

Kõrvalpilk 

Kunstnik ja moedisainer Reet Aus on kindlal seisukohal, et koolis käimine ja õppimine ei tohi olla raske, stressirohke ja edule orienteeritud. Vastupidi! Oluline on luua lastele rahulik ja turvaline keskkond, et õppimine pakuks rõõmu ning neist kasvaksid õnnelikud inimesed.  Reet Ausi arvates peaks õppimine olema meeldiv. 

Räpi kaudu regilauluni 

Lisanna Lajal uuris bakalaureusetöös Eesti räppluulet ja otsis selle sarnasusi rahvalauludega. Tema arvates võiks räppluule abil tekitada noortes huvi nii luule kui spetsiifilisemalt rahvaluule vastu. „Õpilased võiksid tänu räppluule uurimisele hakata poeetikat nägema ka meie igapäevases keelekasutuses, see jõuab neile paremini kohale. Nii jõuab poeetika kaugest ajaloost tänapäeva,“ leiab ta.

6. veebruari lehes on füüsika erileht.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!