Eesti Kunstiakadeemia ootab õppima tuleviku kultuuriruumi kujundajaid

5. märts 2024 Eesti Kunstiakadeemia - Kommenteeri artiklit
EKA sisearhitektuuri tudengid juhendavad töötuba gümnasistidele. Foto: Evert Palmets

Sisseastumisavalduste vastuvõtt Eesti Kunstiakadeemiasse on avatud ja avaldusi bakalaureuseõppesse oodatakse tänavu kuni 27. juunini. Kunstiõpetaja magistriõppekavale, mida pakutakse ühiselt Tallinna Ülikooliga, saab avaldusi esitada 1. juulini.

Kokku pakub Eesti Kunstiakadeemia enam kui kolmekümmet arhitektuuri, disaini, kunsti ja kunstikultuuri valdkonna eriala, kuhu on oodatud õppima motiveeritud, visuaalselt ja sotsiaalselt tundlikud inimesed, kes näevad end tulevikus aktiivsete kultuuriruumi kujundajatena.

„Meie lõpetanud on näidanud, et nad on mitte ainult teadmiste, vaid ka praktiliste oskustega hästi varustatud, mis muudab nad tööpõllul väga soovitud spetsialistideks. See on suurepärane ning kinnitab meie pühendumust loomevaldkondade arendamisel ning õppekavade nüüdisajastamisel,“ rõõmustab EKA õppeprorektor Anne Pikkov.

„Meie jaoks on oluline luua mitmekülgset hariduskogemust,“ sõnab akadeemia rektor Mart Kalm. „EKA teeb koostööd maailma parimate ülikoolidega ning on oluliste rahvusvaheliste võrgustike liige. Ligi 70% EKA tudengitest saab rahvusvahelise kogemuse kas vahetusõpingute või välispraktika kaudu. Üha olulisemaks muutub õppe- ja teadustöös koostöö nii era- kui ka avaliku sektoriga,“ kirjeldab Kalm EKA-s õppimise lisaväärtusi.

Kalamaja ja vanalinna piiril asuv EKA õppehoone. Foto: Kaido Kruusamets

Need, kes tahavad enne sisseastumist EKA-ga lähemalt tutvust teha, on oodatud tudengivarjuks või eelakadeemia ettevalmistuskursustele. Kooligruppidele pakutakse aasta ringi ka majatuure ning soovi korral töötube. Suve hakul ootavad külastajaid EKA iga-aastased suursündmused: lõputööde festival TASE ning ERKI moe-show.

Eesti Kunstiakadeemia on ainus avalik-õiguslik ülikool Eestis, mis pakub kolmel tasemel rahvusvaheliselt konkurentsivõimelist arhitektuuri-, disaini-, kunsti- ja kunstikultuurialast kõrgharidust. Maailma tippülikoole reastava QS World University Rankingsi andmetel kuulub EKA maailma 200 parima kunsti- ja disainiülikooli hulka. Lõpetajate rahulolu-uuringu põhjal võib öelda, et pea 90% EKA lõpetanutest on oma haridusega väga rahul ning soovitaks seda ülikooli teistelegi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!