Artise kinos alustab juba kaheteistkümnes Euroopa lastefilmide festival

9. apr. 2024 - Kommenteeri artiklit

Kino Artis pakub 14.–21. aprillini väärt filmielamust peredele ning lasteaia- ja kooligruppidele. Kavas on põnevad ja tunnustatud Euroopa tippanimatsioonid ja vahva loodusdokumentaal, kus fookus on põhiliselt unistamisel ning julgusel olla oma tõeline mina.

Kaader filmist „Roboti unistused“.

Põhiprogrammis linastuv huvitav noorte- ja perefilm „Roboti unistused“ (2023, 102 min) on Hispaania-Prantsuse animafilm. Film põhineb Sara Varoni 2007. aasta samanimelisel koomiksil. Lugu räägib koera ja roboti lahutamatust sõprusest Manhattanil New Yorgis aastal 1984. Tegemist on tummfilmiga, mis tähendab, et filmis dialoog puudub.

1980-ndate Manhattanil elav koer tunneb end väga üksikuna, mistõttu otsustab ühel päeval ehitada endale roboti. Nendest saavad lahutamatud sõbrad. Ühel suveööl peab koer oma parima sõbra randa maha jätma. Kas nad kohtuvad kunagi uuesti?

„Roboti unistused“ esilinastus 76. Cannes’i filmifestivalil, võitis Annecy rahvusvahelisel animafilmifestivalil Contrechampi sektsioonis parima filmi auhinna ning sai parima sõltumatu animafilmi auhinna 51. Annie Awardsil. „Roboti unistused“ kandideeris ka tänavusel Oscarite jagamisel parima animafilmi auhinnale.

Kaader filmist „Tony, Shelly ja maagiline valgus“.

Teine põhiprogrammi animafilm on värvikirev ning elust pakatav „Tony, Shelly ja maagiline valgus“ (2023, 80 min). 11-aastane Tony sai sündides kaasa harukordse omaduse: ta helendab. Siiski ei suuda ta sellest teab mis rõõmu tunda, sest ülikaitsvate vanemate hoole all on ta enamiku ajast välismaailmast ära lõigatud ning sunnitud veetma aega tubases tekipunkris päris sõbrast unistades. Ja enne jõule kolibki nende kortermajja huvitav tüdruk nimega Shelly, kes Tony senise elu segamini pöörab.

Kaader filmist „Draakoniprintsess“.

Kolmas põhiprogrammi film on fantaasiarikas „Draakoniprintsess“ (2021, 70 min). Bristle on väike tüdruk, kes kasvas üles draakonite keskel. Ta suudab tuld süljata, on sama tugev nagu kümme meest, tema soomused muudavad värvi sõltuvalt aastaajast ning juuksed on koduks mitmele väikesele loomale.

Kuid kui isa peab ta ära andma Sorcerogile, sunnib see Bristle’it perekonna koopast põgenema. Bristle asub teele, et avastada inimeste maailma, ning õpib seejuures tundma nii sõpruse, au kui ka ahnuse tähendust. Just sel teekonnal teenib Bristle endale hüüdnime Draakoniprintsess.

Kaader filmist „Elusloodus“.

Põhiprogrammi neljas film on seikluslik, liigutav ja tõsieluline loodusdokumentaal „Elusloodus“ (2023, 103 min). „Elusloodus“ viib sind avastama looduse mitmekesisust, alates kõige väiksematest loomakestest kuni superkiskjateni, alates tillukestest vihmaussidest kuni hiiglaslike vaaladeni ja alates imepisikestest rohulibledest kuni kõrgustesse ulatuvate puudeni.

Hingematvalt kauni pildiga Prantsusmaa loodust esitlev film annab võimaluse imetleda omavahel tihedalt seotud liike, ja muidugi mängib selles olulist rolli ka inimene. See on side, mille oleme unustanud ja peame uuesti üles ehitama.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!