Kahekümnenda Järje Hoidja auhinna pälvis Ilmar Tomusk

2. apr. 2024 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Rahvusvahelise lasteraamatupäeva eel, 1. aprillil anti Tallinna Keskraamatukogus kahekümnendat korda üle Järje Hoidja auhind, mille pälvis lastekirjanik Ilmar Tomusk raamatu  „Matemaatiline sõber. Marss Marsile“ eest.

„Matemaatilise sõbra“ raamatusarja neljandas osas jätkuvad Markuse ja tulnukapoiss Peetri seiklused. Seekord reisitakse üheskoos Marsile. Poistel õnnestub aidata marsikulgureid ja võidelda vaenuliku tsivilisatsiooni kosmoselaevaga. Lõpuks tuleb Markusel mõte kogu planeet ellu äratada, et Markuse vanaisa saaks täita unistuse Marsil porgandeid kasvatada.

Järje Hoidja auhind antakse lasteraamatupäeval eelnenud aastal ilmunud ja Tallinna Keskraamatukogus enim loetud Eesti lasteraamatu autorile. Kirjanikku tänatakse õpilase poolt raamatu ainetel joonistatud pildiga. Järje Hoidja auhinna pälvis Ilmar Tomusk ka 2023. aastal. Kõik auhinna saanud kirjanikud leiab Tallinna Keskraamatukogu lastelehelt.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse alates 1967. aastast Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval, 2. aprillil.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!