Metsaviktoriin 2024

1. apr. 2024 RMK - Kommenteeri artiklit
Foto: Sven Začek

RMK metsaviktoriin viib 23. korda õpilased ja õpetajad metsaradadele – algul internetis ja pärast looduses!

Armsad õpetajad!

Riigimetsa Majandamise Keskus korraldab juba kahekümne kolmandat korda 18. märtsist 16. aprillini metsaviktoriini Eesti koolidele. RMK metsaviktoriin on internetipõhine ja pakub võimalust mitmekesistada loodusõpet ning saada uusi õpioskusi.

Küsimusi on metsast ja metsandusest, looduskaitsest ja loodusradadest, rebase toidulauast ja kooreüraski elukommetest. Lisaks aasta loom ja seen, aasta puu, sammal ja orhidee – metsaviktoriinis õpime tundma looduse mitmekesisust ning iga osaleja saab vastuseid otsides natuke targemaks.

Küsimusi on kaks komplekti: 1.–4. ja 5.–12. klassile – noorematele vähem ja lihtsamalt, edasijõudnutele pakume pisut rohkem uurimist. Osaletakse klasside kaupa, kuigi iga õpilane vastab iseseisvalt.

Viktoriinikeskkonda saab korduvalt siseneda, vastamisel võib kasutada abimaterjale ning õpetaja ja teiste õpilastega aru pidada – ikka selleks, et loodust paremini tundma õppida!

Võitjad selgitatakse välja kolmes vanuseklassis:

1.–4. klass,

5.–9. klass,

10.–12. klass.

Iga vanuserühma parimatele klassidele on auhinnaks loodusõppeprogramm RMK külastuskeskustes. Auhinna juurde kuulub bussisõidu kompensatsioon kuni 200 eurot kohale sõitmiseks, olenevalt edetabeli kohast ja klassi suurusest.

Auhindadega tunnustame ka parimate klasside juhendajaid-õpetajaid.

Loe lähemalt osalemise kohta loodusegakoos.ee/metsakool/metsaviktoriin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!