Corelli Music ja suvesäras mõisamuusika 

21. mai 2024 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit
Harfist, kandlest ja klavessiinist koosnev ansambel Una Corda. Foto: Mait Jüriado

Corelli Music jätkab algaval suvel kaunite kontsertidega meie rikkaliku kultuuri- ja arhitektuuripärandi väärtustamiseks. Muusikat saab nautida paljude mõisate ballisaalides üle Eesti. 

Valgete ööde kontserdid sarjas „Mõisaromantika“

Corelli Music jätkab alates 2006. a sügisest pidevalt toimunud kontserdisarja „Mõisaromantika“, mille kontserdid on publik väga soojalt vastu võtnud. Seekord pakume helgeid muusikaelamusi sumedate valgete ööde ajal Anija ja Uuemõisa kaunites mõisates 12. ja 13. juunil. Põneva ja vaheldusrikka kava toob publiku ette Una Corda, mis on ainulaadse koosseisuga kolmest instrumendist – harf, kannel ja klavessiin – koosnev ansambel. Seekordsel kontserdil osaleb harfi asemel erandlikult tunnustatud kontrabassimängija ja jazz-helilooja Mingo Rajandi. 

Valgete ööde kontsert on inspireeritud inimese ja looduse suhete haprast tasakaalust. Malle Maltise „Leitud ja kaotatud“ kasutab algideena rahvaviisi, millest kasvab välja korra ja kaose vahel balansseeriv helimass. Mirjam Tally teose „Soe elu jäämäe jalamil“ pealkiri on pärit Kristiina Ehini samanimelisest luuletusest ja vaatleb jäämäe aeglast, kuid järjekindlat sulamist. Taaskasutuse idee väljendusena muusikas on kavas barokiaja heliloojate Dowlandi, Bachi, Rameau teosed. Kontserdi aitavad tervikuks sõlmida ansambli enda vabad improvisatsioonid, mis on inspireeritud lootuse ja lootusetuse vahel balansseerimisest.

Barokkansambel Corelli Consort ja Jüri Kuuskemaa Vana-Antsla mõisa Teatriaidas.
Foto: Karin Helstein / Corelli Music

Kontserdisari „Eesti mõisad 2024“

25 aastat on mõisamuusika ja metseenluse seltsis kulgenud agentuuri Corelli Music kroonijuveel, kontserdisari „Eesti mõisad“ – unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega. Sel suvel on kontserdid 9.–11. augustini Ohtu ja Väätsa mõisas ning alles hiljuti korda saanud Holdre lossis, kus on nüüd ka Eesti klaverimuuseumi kodu. Barokkansambel Corelli Consort ja vaimustav noor kontratenor Martin Karu pakuvad säravaid barokkmuusika pärleid. Ansambel on koos kunstiajaloolase Jüri Kuuskemaaga alates 1999. a suvest mänginud juba üle sajas mõisahoones üle kogu Eesti ja ühtlasi tutvustanud neid süvitsi! 

Sellist muusikat kuulates, kaunite saalide ilu nautides ja vaheajal hubases salongikohvikus üksteisest rõõmu tundes saavad inimesed hetkeks unustada kõik viimaste aastate kohutavad sündmused ja kanduda mõtteis tagasi helgematesse aegadesse.

Sooduspileteid pakub Corelli Music alati ka kõikidele õpetajatele.

Lisainfo www.corelli.ee ja www.fb.com/corellimusic.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!