Endlas mängime suvel ka!

21. mai 2024 Endla teater - Kommenteeri artiklit
Lavastus „Rocco ja tema vennad“ pakub publikule tõelist kirge ja adrenaliini. Foto: Priit Loog

Endla teatri mängukavast leiab ka suvekuudel mitmekülgset meelelahutust ja köitvaid kultuurikogemusi. Mängukavas on 11 lavastust, klassikalisest monodraamast nüüdisaegse komöödia ning muusikalise dokumentaalnostalgiani. 

1. juunil alustame suvehooaega pöörase prantsuse esietendusega: komöödia „Richard III tagasitulek kell 9.24 saabuva rongiga“ Sander Rebasega peaosas pakub suveõhtutesse ootamatut huumorit. Lugu räägib endisest edukast suhtekorraldajast Pierre-Henrist, kelle sassis peresuhted vajavad silumist. Mees mõtleb selleks välja üsna omapärase plaani, mis viib aga olukorrani, kus piir reaalsuse ja väljamõeldise vahel muutub üsna häguseks. 

Juunikuus mängime viis viimast korda monodraamat „Inimese hääl“, kus peaosas on aastakümneid Pariisis elanud näitlejanna Ene Rämmeld. Elulisi hetki pakub kultuurisõpradele Pärnu lilleturust kui artefaktist kõnelev muusikaline nostalgiline lavalugu „Lillemüüjatel hakkas külm“. Suurejooneline lavastus „Rocco ja tema vennad“ ootab publikut kogema tõelist kirge ja adrenaliinitulva ning tükk ehedat suve ootab publikut Küünis lavastuses „25 °C ja päike“. 

Lisaks leiab mängukavast lõppeva hooaja publiku lemmiklavastuse „Mäeküla piimamees“ ning mitmeid teisi teatrisõprade hulgas hinnatud lavalugusid: „Helluse keeles“, „Mullingari kandis“, „Langev täht“, „Linda Vista“ ning „Tõde ja õigus V“.  

Suvehooaja lõpetame ning sügisele astume vastu Endla 114. hooaja suurejoonelise avapeoga, kus loome teatrikeskkonda värskendava vaibiga peoelamuse ja meeleolukas võtmes kõrgkultuurse atmosfääri! Peoõhtul astuvad üles Endla teatri armastatud näitlejad Sten ja Liis Karpov, alati särav Fatme Helge Leevald ning energiline Nils Mattias Steinberg – sedakorda üllatuslikes rollides DJ-dena. Kontsertelamuse pakuvad publikule ansamblid Trad. Attack! ja Meelik. Veel on saadaval mõned üksikud ühispääsmed, mis sisaldavad nii õhtust teatrietendust kui ka hooaja meeleoluka avapeo piletit. Elamuslikud Endla-hetked ootavad sind suvepealinnas!

Sündmuste info ja piletid leiad www.endla.ee veebilehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!