Peaasi.ee aitas leida Eestist üle poole tuhande rõõmu loova inimese

3. mai 2024 Peaasi.ee - Kommenteeri artiklit

Peaasi.ee vaimse tervise vitamiinikuuri raames tehtud üleskutsele, tuua esile rõõmsaid inimesi ning rõõmu loovaid õpetajaid, esitati 538 inimest, kellest 347 on kooli- või lasteaiaõpetajad.

„Rõõm, nagu ka teised tunded, kanduvad inimesi pidi edasi. Seega võib rõõmsate inimeste seltsis viibimine tõsta ka meie enda meeleolu ja tuua rohkem helgust, lootust ning optimismi meie ellu. Neid on meil praegusel ajal toimetulekuks hädasti vaja,“ rääkis Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Ta lisas: „Negatiivseid asjaolusid ning tundeid märkame kergesti ning kipume neid seetõttu olulisemateks pidama. Teisalt väärivad positiivsed sündmused, meeleolud ja argielu väikesed rõõmud erilist rõhutamist, sest need aitavad stressi leevendada ja annavad energiat ka väljakutsetele vastu astuda.“

„Kirjeldustest selgub, et lapsevanemad, kolleegid ja õpilased hindavad rõõmsameelsetes õpetajates kõige enam seda, et neil on aega märgata, julgustada, küsida „Kuidas läheb?“ ning öelda rasketel hetkedel midagi toetavat ja sõbralikku,“ rääkis Peaasi.ee haridusvaldkonna juht Marit Kannelmäe-Geerts.

„Kui õpetaja on toetav ja mõistev ning suhtub kõigisse positiivselt ka raskustega silmitsi seistes, saavad nii õpilased kui ka lapsevanemad tõhusamalt toime tulla pingutust nõudvate olukordadega ning kooliskäimine muutub nauditavamaks ja rõõmupakkuvamaks,“ lisas ta.

Peaasi.ee koostöös RMK-ga istutab 17. mail Jõekülla Järvamaal rõõmumetsa tänutäheks kõigile rõõmsatele inimestele, kes oma optimismiga on olnud eeskujuks ja inspiratsiooniallikaks ka teistele. 

Peaasi.ee vaimse tervise vitamiinikuuri fookuses oli sel aastal töörõõmu, koolirõõmu ja elurõõmu esile toomine igapäeva toimetuste saginast. Peaasi.ee algatatud vaimse tervise vitamiinikuur toimus viiendat korda ja seda rahastas Tervisekassa.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!