Sisekaitseõppe stipendiumi pälvis 10 gümnasisti

30. mai 2024 Sisekaitseakadeemia - Kommenteeri artiklit
Sisekaitseõppe laagris.

Siseminister Lauri Läänemets kinnitas kümme tänavust sisekaitseõppe stipendiaati. Stipendiumi eesmärk on toetada ja innustada gümnaasiumiklasside õpilasi, kes on valinud sisekaitseõppe valikaine. Stipendiumifond oli kokku 5000 eurot, mis jagati välja 300–1000-euroste stipendiumitena.

Siseminister Lauri Läänemetsa sõnul aitab stipendiumiprogramm suurendada koolinoorte teadlikkust siseturvalisusest, aga ka motiveerida jätkama õpinguid sisekaitse erialadel. „Esiteks on sisekaitseõppe valikaine eesmärk tutvustada koolinoortele siseturvalisuse aluseid ning seda, kuidas ka ligimesi aidata ja kaitsta. Samas soovime juba koolipingis äratada noortes huvi siseturvalisuse erialade vastu, et nad pärast kooli lõpetamist kaaluks haridustee jätkamist näiteks Sisekaitseakadeemias. Selliste noortele suunatud programmide abil saame tagada uue põlvkonna juurdekasvu siseturvalisuse valdkonnas,“ ütles Läänemets
„Suur rõõm on tõdeda, et sel aastal kandideeris stipendiumile palju noori, kes tunnevad pärast sisekaitseõppe läbimist, et siseturvalisuse valdkond on just see, kus nad oma tulevikku näevad. Mitmed neist panustavad juba täna vabatahtlikuna politseis, päästes või vetelpäästes ja muudavad elu oma kodukülas või linnas seeläbi turvalisemaks. Eesti turvalisus sõltub igaühest meist. Aitäh kõigile kandideerijatele, teid oli sel aastal varasemast oluliselt rohkem. Loodetavasti kohtume paljudega sügisel juba õppeaasta avaaktusel,“ lisab Sisekaitseakadeemia rektor Kuno Tammearu. 

2023/2024. õppeaasta sisekaitseõppe stipendiumi saajad

Markus KaljurKilingi-Nõmme Gümnaasium, 11. klass
Andriana IngeroinenVäike-Maarja Gümnaasium, 12. klass
Riko Robi TamtikOrissaare Gümnaasium, 12. klass
Veiko PruulVõnnu Keskkool, 12. klass
Kurmet PalmVõnnu Keskkool, 12. klass
Bogdan ŠirokovNarva Gümnaasium, 11. klass
Maris OtsingRäpina Ühisgümnaasium, 12. klass
Janar KivimäeNarva Eesti Gümnaasium, 10. klass
Mait Sander NõlvakRakvere Eragümnaasium, 10. klass
Kirill LuginNarva Eesti Gümnaasium, 12. klass

Stipendiaate ühendab suur huvi sisekaitse vastu, mitmesugustes projektides osalemine, ühiskondlik aktiivsus ning hea eneseväljenduse ja esinemisoskus.

Stipendiaate tunnustatakse 22. juunil toimuval Sisekaitseakadeemia lõpuaktusel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!