Täna ja homme toimuvad Tartus haridusleppe arutelud

20. mai 2024 HTM - Kommenteeri artiklit

20. ja 21. mail kohtuvad Haridus- ja Teadusministeeriumis haridusleppe osapooled, et vaadata ühiselt üle töörühmade esitatud ettepanekud õpetajate töö- ja palgatingimuste, karjäärimudeli ning koormuse arvestuse osas.

Ettepanekuteks on sisse viia neljaastmeline õpetajate karjäärimudel ja sellele vastavad palgaastmed, leppida kokku õpetajate ja õpilaste suhtarvus ning täpsustada rahastusmudelit. 

Tegemist on haridusleppe läbirääkimiste raames neljanda kokkusaamisega. Haridus- ja Teadusministeeriumisse on tulemas 44 omavalitsuse esindajad, õpetajate ja koolijuhtide esindusorganisatsioonid, erakoolid, ametiühingute keskliit. 

Teisipäeval, 21. mail kl 15.30 läbirääkimiste järel toimub Tartus Haridus- ja Teadusministeeriumis (Munga 18) pressikonverents, kus osapooled annavad ülevaate kokkulepitust. Pressikonverentsi otseülekannet saab jälgida ka ministeeriumi Facebookis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!