Tänavusel Haridustrefil jagatakse stipendiume

23. mai 2024 - Kommenteeri artiklit
Tänavust Haridustreffi juhivad teaduse populariseerijad Aigar Vaigu ja Andres Juur. Foto Erik Riikoja

3000 eurot uuendusmeelsele õpetajale ja julgele õppeasutusele

Tänavusel Haridustrefil antakse välja uuendusmeelse õpetaja 1000-eurone ja julge õppeasutuse 2000-eurone stipendium. Sündmust, mille teema on sedapuhku „Koostöö“, juhivad teaduse populariseerijad Aigar Vaigu ja Andres Juur. Paide Vallimäele oodatakse 22. augustil tuhandet haridustöötajat. 

Haridustrefi korraldajad Lilian Promet ja Kristi Jõeorg ettevõttest Meaningful Talks selgitavad, et uuendusmeelne on õpetaja, kes panustab oma õppeaine arendusse ja on viimase kolme aasta jooksul võtnud kasutusele uusi õpetamisviise, lähenedes õpilaste arengule nende tulevikuoskusi arendades. Julge kool või lasteaed on aga õppeasutus, kes julgeb ise otsustada ja otsused ellu viia. See võib olla seotud õpetajate puuduse küsimuste lahendamise, õpetajate koormuse vähendamise, muude õpetajate heaolu puudutavate küsimustega, samuti julgusega ümber korraldada hariduspõhimõtteid. Stipendiumi saavad taotleda üldhariduskoolid, kutseõppeasutused, lasteaiad. 

Haridustrefi peatoetaja, LHV Panga jaepanganduse juht Annika Goroško toonitab, et haridus on Eesti tugevus ning sellest sõltub otseselt nii inimeste ühiskondlik heaolu kui ka Eesti edaspidine majanduslik edu tervikuna. „Oleme välja pannud LHV stipendiumid, et uuendusmeelseid õpetajaid ja julgeid koole tunnustada. Parimate praktikate esiletõstmine annab võimaluse uuenduslikke ideid laiemalt jagada, et meie haridusvaldkonnale veelgi enam hoogu anda,“ sõnas Goroško. LHV Pangal on hariduse koostööprojektid ka „Rakett 69-ga“, programmiga „Lae end“ ning samuti osaletakse haridusjuhtide praktikaprogrammis.

Stipendiumi statuudid ja taotlemise juhised leiab Haridustrefi veebist.

Tänavune Haridustreff peetakse 22. augustil Paide Vallimäel. Teiste seas astuvad publiku ette inspiratsiooniesineja Roland Tokko, endine IT ettevõtja ja tänane füüsikaõpetaja Oleg Shvaikovsky, isiksusetüüpide spets Kaido Kubri, neuroteadlane Jaan Aru, näitlejast psühholoog Rita Rätsepp, Järvamaa Kutsehariduskeskuse juht Rein Oselin ja Reemo Voltri Eesti Haridustöötajate Liidust.

Haridustrefi tänavune teema on „Koostöö“, sündmusel on esindatud haridusteekonna tervikvaade ja värskete teemadena on kaasatud lasteaiaõpetajad, kutseharidus ning LHV stipendium koolidele ja õpetajatele. Avatud on messiala, kus näeb haridusmaastikku toetavaid tooteid ja teenuseid ning saab kinnitada keha, lisaks mekkida baristade valmistatud kohvi. Mullu oli Haridustrefi teema „Nutikam eestvedaja“ ja Paide Vallimäele kogunes ligi 700 haridustöötajat.

Stipendiumitaotlusi oodatakse 20. juuniks, info ja statuudid www.haridustreff.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!