Treffneristid korraldavad luuletänava

24. mai 2024 - Kommenteeri artiklit

Reedel, 7. juunil kell 12 avaneb Tartu linna luuletänav, mis on osa „Euroopa kultuuripealinn 2024“ põhiprogrammist. Üritus, mille korraldavad Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilased, on harukordne, sest niisugust ebatavalist luuletänavat pole varem Eestis korraldatud.

Mul on ketšupifoobia no joke. ma lükkasin ta mäest alla põõsasse, et ta telefon kinni panna. ma võin kiusata, aga ma ei näksi varbaid. ta sööb liblikaid. tule mugavusmullist välja. …et et et et et et et… . mitu lõiku sa tavaliselt jooksed trennis?

Kes juhtub liikuma 7. juuni reedel kl 12–14 Tartu kesklinnas Küüni või Rüütli tänaval Tartu kaubamajast kuni Hugo Treffneri Gümnaasiumini, võib luua sürrealistliku luuletuse tänaval paiknevates inspiratsioonitelkides. Selleks on kaks võimalust: panna luuletus kokku treffneristide eelkogutud elava kõne materjalist (mõned näited eelmisest lõigust) või siis ise tänaval või kohvikutes kuuldud fraaside põhjal.

Sama päeva õhtul kl 18–20 esitatakse HTG peatrepil luuletusi, toimub autasustamine ning muud etteasted. Luuletusi hindab žürii, kuhu kuuluvad kirjanikud, noored autorid, õpetajad, õpilased ja Tartu 2024 tiimi liikmed.

Üritust viivad läbi HTG 11. humanitaarsuuna õpilased Pääsu Ladva ja Ronja Talunik, kelle praktiline töö see ka on. Idee sündis koostöös klassijuhatajaga ning tüdrukute sõnul on projekt väga vinge, sest nad saavad nii ürituse korraldamise kogemust kui ka süvitsi seotust sürrealismiga.

Klassijuhataja Age Salo sõnul sündis idee G. Apollinaire’i luuletusest ja soovist panustada kultuuripealinna Tartu 2024 programmi.

Osaleda võivad igas vanuses linlased ja linna külalised. Üritus toimub eesti keeles, kuid osaleda saavad ka kõik inglise keelt rääkivad inimesed.

Vaata ka ürituse FB-lehte.  


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!