Maailmahariduse suvekoolid keskenduvad rände teemadele

4. juuni 2024 Kelli Eek Mondo kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit
Maailmahariduse suvekoolides veedame võimalikult palju aega ka õues. Foto: Mondo

Mondo Maailmakooli kaks suvekooli kutsuvad looduskaunis kohas maailmahariduse teemadele mõtlema ning annavad osalejatele teadmised ja meetodid, kuidas Eestisse rännanud lapsi ja noori paremini toetada. Seda eriti sundrände ning (sõja)põgenike puhul. Lisaks toimub demokraatiatrenn.

„Maailmakooli suvekoolid on juba traditsiooniks kujunenud mõnusad kokkusaamised, kus vabas ja turvalises õhkkonnas küsida kriitilisi küsimusi ja leida kaasamõtlejaid, kellega koos viia maailmahariduse üleilmsed teemad laste ja noorteni,“ ütles maailmakooli juht Maria Sakarias. 

Alus- ja alghariduse õpetajate suvekoolis 12. ja 13. augustil keskendume rände- ja pagulasteemade käsitlemisele nooremate õpilastega. Sundränne on äärmiselt tundlik teema, seda enam, et viimastel aastatel on meie koolidesse ja lasteaedadesse jõudnud (sõja)põgeniku taustaga õpilasi rohkem kui kunagi varem. Anname õpetajatele kaasa meetodid ja julguse lastega teemat käsitleda.

Ka üldhariduse õpetajatele suunatud suvekoolis 15. ja 16. augustil räägime rändest, lähenedes sellele lõimumise, kohanemise ja ühiskonna sidususe vaatepunktist. Eelkõige pöörame tähelepanu Ukraina põgenike vastuvõtuga seotud küsimustele. Pärast teooria omandamist võtame sportliku suuna ja asume praktiseerima demokraatiatrenni metoodikat.

Suvekoolid toimuvad kaunis Mokko maahotellis Jõgevamaal ning oodatud on kõik huvitatud haridustöötajad. 

Rohkem infot ja registreerimine maailmakool.ee veebis või maailmakooli sotsiaalmeediakanalites.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!