Õpetajate perre lisandus mitusada värskelt diplomeeritud õpetajat

17. juuni 2024 Tallinna Ülikool - 1 Kommentaar

Täna said Tallinna Ülikoolis õpetajadiplomi haridusteaduste instituudi värsked lõpetajad. Kogu ülikooli kohta on õpetajaõppe ja kasvatusteaduste erialadel lõpetajaid 375.

„On hea meel tõdeda, et hariduse valdkonna erialad ja õpetajaks õppimine on üha populaarsemad – meie instituudi lõpetajate ja sisseastujate arv suureneb aasta-aastalt. See aitab meil panustada Eesti õpetajate järelkasvu ja hariduse valdkonna spetsialistide ettevalmistamisse tervikuna,“ ütles haridusteaduste instituudi direktor Tiia Õun.

Mullu oli haridusteaduste instituudis 311 lõpetajat, tänavu 342. Õpetajaid koolitatakse aga teisteski ülikooli instituudides. Kõigil Tallinna Ülikooli õpetajaõppe erialadel saab tänavu diplomi 375 üliõpilast, neist 223 lõpetab magistriõpingud.

Aktusel peetud kõnes märkis Õun, et ülikoolis veedetud aastad on täis väljakutseid, aga ka koos kasvamist, õppimist, arenemist ja üksteise innustamist. „Tänase päeva märksõna võiks olla aeg. Need aastad, ülikooliaastad, on olnud väga erilise väärtusega aeg, mis on andnud teile lisaks erialateadmistele oskuse probleeme lahendada, luua sünergiat ja olla inspireerivaks kaaslaseks.“

Haridusinnovatsiooni prorektor Kristi Klaasmägi avaldasaktuse avakõnes lootust, et värsked lõpetajad võtavad endaga kaasa killukese Tallinna Ülikooli suuremast eesmärgist – olla targa eluviisi eestvedajaks. „Teie õpingud langesid kriiside ajale. Alustasite siis, kui kestis koroonakriis, täna on Euroopas sõda. Mida tähendab olla sellisel ajal targa eluviisi eestvedaja?“

Klaasmägi julgustas värskeid õpetajaid praegusel kiirete muutuste ja arengu ajal omaenda teadmisi ja veendumusi pidevalt kahtluse alla seadma. „Ärge häbenege oma libastumisi, vaid otsige neile julgelt tähendust ja teaduslikku alust.“

 Õpetajaid tuleb juurde

Tänavu kevadel – enne lõpetamisi – õppis Tallinna Ülikoolis õpetajaks kokku üle 1500 tudengi.

Mullu sügisel immatrikuleeriti õpetajaõppe erialadele 594 üliõpilast. Tunamullusega võrreldes oli õppekohti 150 võrra enam. Saabuval, 2024/25 õppeaastal on plaanis õpetajaõppe ja kasvatusteaduste erialadele vastu võtta 633 õppurit, 175 neist täiendavalt avatud õppekohtadele.

17. juuni seisuga oli Tallinna Ülikooli õpetajaõppe erialadele esitatud üle 900 avalduse. Avalduste esitamine on avatud 1. juulini.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Õpetajate perre lisandus mitusada värskelt diplomeeritud õpetajat”

  1. Juri ütleb:

    Huvitav, kui paljud neist läksid tööle?

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!