Võimalus harjutada eesti keelt töökeskkonnas

2. juuni 2024 - Kommenteeri artiklit

Integratsiooni Sihtasustus (INSA) korraldab keeleõppe eesmärgil töölähetusi õpetajatele, kas tahavad oma eesti keele oskust parandada.

Endast märku andma on oodatud nii keelelähetuse huvilised kui ka neid vastu võtvad asutused. Ühtlasi kutsub INSA Juunika Koolitus üles endast märku andma Tallinnas, Harjumaal ja Harjumaaga piirnevates maakondades asuvaid haridusasutusi, kes on valmis keeleõppeprojektis osalema.

Keelelähetuse mõte on pakkuda teise emakeelega valdkonna spetsialistile võimalust harjutada keelt eestikeelses töökeskkonnas. Näiteks lasteaia- või põhikooliõpetaja töötab mingi perioodi mõnes teises haridusasutuses, kus räägitakse peamiselt eesti keelt. Nii saab ta praktiseerida vajalikku sõnavara, vahetada kogemusi ning laiendada oma võrgustikku.

Kokku on keelepraktika lähetuse päevi vähemalt 12, lähetuse maksimaalne pikkus on 30 kalendripäeva, lähetusele saab minna minimaalselt viie tööpäeva kaupa. Kui vaja, kaetakse lähetusega seotud sõidu- ja ööbimiskulud projekti eelarvest. Vastuvõtvas asutuses on kolleegist tugiisik, kes aitab lähetataval uues keskkonnas sisse elada.

Ida-Virumaal korraldab keelelähetusi Targa Eesti Instituut.

Võtke julgelt ühendust ja saate oma küsimustele vastused www.integratsioon.ee/keelelahetus, inna.sulg@juunika.ee, +372 509 4051.

Projekti rahastatakse Euroopa Sotsiaalfond+ toetusest projektist nr 2021-2027.4.07.23-0005 „Eri keele- ja kultuuritaustaga inimeste ning tagasipöördujate tööturul konkurentsivõimet toetavad tegevused“, alategevus nr 3.3.4.1 „Tööjõulähetusprogrammi pakkumine keeleõppe eesmärgil“.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!