Õpetajate nädalahoroskoop

2. juuni 2023 - Kommenteeri artiklit

Kaljukits

Kaljukitsest õpetaja peesitab oma mõtetes juba mererannas. Samal ajal kui õpilased töövihikust ülesandeid lahendavad, valib tema e-poest uusi päevitusriideid, rannapalli ja piknikukorvi. Ka Kaljukitse riietuses on südasuvist vaibi. Ta on vahetanud oma ontlikud ruudulised pintsakud lendlevate suvekleitide vastu ega võta päikeseprille ka tunde andes eest.

Veevalaja

Veevalajast õpetajat tabab vastupandamatu matkahimu ning nii on ta pea iga päev oma klassiga metsaradu tallamas või rabades uitamas. Juhul kui tal oma klassi pole, kogub ta koolimajast kokku kõik õpilased, kes tundides istumise asemel meelsamini hoopis looduses (loe: mujal) viibiksid. Tema väljasõidud kujunevad nii populaarseteks, et juba nädala pärast sõidab ta seitsme bussitäie lastega Ahja jõele kanuutama.

Kalad

Kalad on õppeaasta lõpule omasel töölainel – konsultatsioonid, järelevastamised, kontrolltööd ja eksamid täidavad tihkelt ta tööpäevad, vahetundides tallavad hindeid parandada soovivad õpilased ta varbaküünelaki maha ning Stuudiumisse laekub talle sõnumeid rohkem kui Stefanile fännikirju. Sellise intensiivse möllu tulemusel kutsub ta kodus kõiki pereliikmeid järgemööda õpilaste nimedega ning öösiti näeb unes ainult hindeid. 

Jäär

Jäärast õpetaja ei igatse muud kui kolm kuud järjest võrkkiiges õõtsuda ja lugeda. Ta on sättinud juba aegsasti valmis virna lemmikraamatuid ning kavatseb samal hetkel, mil koolimaja ukse suveks oma selja taga kinni paneb, kontrollida üle, kas Mr Darcyl jätkus siiski julgust Elizabethile abieluettepanek teha, mis olid mitmemahlamögina retsepti koostisosad ning kes kägistas Paddingtoni rongis vaese ilmsüüta daami otse Elspeth McGillicuddy nina all surnuks.

Sõnn

Sõnnist õpetaja on sel nädalal populaarsem kui Hollywoodi filmistaar. Tema telefon on punane, postkastis on umbes 837 lugemata kirja ning vähemalt 49 lastevanemat soovib temaga kohtuda arutamaks oma võsukeste edasijõudmist õppetöös. Igaks juhuks tõmbab ta toidupoodi minnes kapuutsi sügavale pähe, varjab näo hiiglaslike päikeseprillide taha ning moonutab kassapidajaga rääkides häält. 

Kaksikud

Kaksikutest õpetaja plaanib tõsiselt karjäärimuutust. Viimased päevad on pakkunud talle hulgaliselt võimalusi särada koolipidude eeskavades ning ta on saanud suhu aplausi magusa maitse. Ta kaalub osalemist superstaari saates, ühinemist kohaliku kultuurikeskuse show-tantsurühmaga ning II pensionisambasse kogunenud raha kasutamist astumaks Pariisi mustkunstikooli. Osa Kaksikuid teeb isegi õpilastele ettepaneku lõpetada tunnid aplausiga. Õpetajale, muidugi mõista.

Vähk

Vähist õpetaja on väsinud ja tüdinenud, sest suvetööle jäävate õpilaste rivi on vaat et pikem kui Balti kett. Ta mõtleb igatsusega päevale, mil ta neist viimase parandatud hindega kooliuksest välja saadab, ja plaanib järgmiseks õppeaastaks muuta oma hindamissüsteemi kolmepalliliseks: „väga hea“, „hea“ ja „rahuldav“. 

Lõvi

Lõvist õpetaja on pidude lainel. Ta kasutab ära iga pisimagi võimaluse end üles lüüa ning täiel rinnal lustida. Tema lõbujanu paisub nii pidurdamatuks, et lõpuks ilmub ta kutsumata külalisena lausa igale klassiõhtule, mis koolis peetakse. Pidustustele järgnevatel päevadel on ta muidugi närb ning tukub enamasti kogu koolipäeva oma laua taga. 

Neitsi

Neitsist õpetaja on rahutu. Koolivaheaeg juba terendab, aga tema hinnangul on mitmed õppeaasta jooksul käivitatud arendustegevused ikka veel ripakil. Tema loomupärane korraarmastus ei luba paraku enne puhkusele minna, kui kõik pooleliolev on lõpule viidud. Seepärast painab ta juba mõtetes rannalinal maasikaid mugivaid kolleege, nõuab töörühmade kokkukutsumist ning kõikide pakiliste ja vähem pakiliste probleemide lahendamist. Kollektiivi sisekliima huvides eemaldatakse ta mõneks ajaks õpetajate meililistist. 

Kaalud

Kaaludele toob algav nädal palju magusvalusaid tundeid. Tal on raske leppida lõpuklasside lahkumisega koolist ning seepärast pressib ta igalt viimaselt kui õpilaselt välja lubaduse talle kirjutada, helistada ja koolimajja külla tulla. Ta asub juba enne lõpupidu korraldama vilistlaste kokkutulekut, lootes, et armsaks saanud õpilastest lahus oldud aeg ei kujuneks piinavalt pikaks. 

Skorpion

Skorpionist õpetaja võib asuda südamerahuga pirakamaid oste plaanima, kuna ees on ootamas kõikvõimalikud lisatasud ja preemiad. Neid määratakse talle lausa iga pisemagi liigutuse eest, nagu näiteks õigeks ajaks tööle ilmumine, vahetunnis poes käivate õpilaste teolt tabamine ning õppejuhi e-kirjadele vastamine. Aasta kokkuhoidlikuma koopiapaberi kasutamise eest saab ta juhtkonnalt nii kopsaka preemia, et otsustab selle eest terve järgmise õppeaasta ise kogu kooli paberiga varustada. 

Ambur

Keegi ei oota peatselt saabuvat puhkust rohkem kui Amburist õpetaja. Ta on märkinud kriipsukestega klassitahvlile suvevaheajani jäänud päevad ning tõmbab nüüd iga päev ühe neist läbi. Klassiruum on tal vaheajaks koristatud ning kastmist nõudvad toataimed tassis ta juba mitu nädalat tagasi endale suveks koju. Ta laseb õpilastel kirjutada kirjandeid teemal „Minu suvi“, liidab ja lahutab matemaatikatunnis maasikaid ja rannapalle ning laulab nendega „Päikene paistab ja loodus lokkab“ ja „Sellest saab meie suvi“. 

Illustratsioonid: Anakonda Lembelill


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!