Eesti leiva päev ja sügislaat
17. septembril kl 10–16 Eesti Vabaõhumuuseumis
Leival on eesti rahva elus olnud nõnda suur roll, et see tähistab nii leivavilja kui toitu üldiselt, aga ka elatist, ametit ja elu ennast. Kõik see kajastub meie keeleski: elatakse leibkondades, teenitakse leiba ja pärast sööki lastakse leiba luusse.
Seekordsel Eesti Vabaõhumuuseumi Eesti Leiva päeval ja sügislaadal tutvustame tuttavamaid ja vähem tuntud leiva kohta käivaid väljendeid, vanasõnu ja ütlusi. Mida tähendab hea leiva otsa saama või leivaamet? Muuseumis saad teada!
Mööda muuseumi peateed ja Köstriaseme talu karjaõuel kulgeb traditsiooniline käsitöö- ja toidulaat, leivatootjad leiab Sassi-Jaani talu eest. Nii kodused küpsetajad kui ka väiketootjad on oodatud osalema parima leiva konkursil, mis toimub Kolu kõrtsis.
Vaata ürituse kava koduleheküljelt https://evm.ee/sundmused/eesti-leiva-paev-ja-sugislaat