Tartus tuleb kirjandusfestival Prima Vista

2. mai 2013 Mari Klein - Kommenteeri artiklit

Tartus peetakse tuleval nädalal, 9.-12. mail kirjandusfestivali Prima Vista, mis toob linna ohtralt kirjutajaid ja lugejaid. Festivali sissejuhatus saab hoo sisse juba ülehomme. 

Kümnendat korda toimuva festivali moto on „Aeg lendab!”. „Kirjandus paljundab aegruumi, teeb aega juurde, kuna loob pidevalt uusi kujuteldavaid, oma ajamõõtmega maailmu. Ja aitab inimesel seega aega painutada ning oma valdusesse saada,” mõtiskleb aja üle Prima Vista 2013 patroon Leelo Tungal.

Juba aprillis alguse saanud festivali eelüritused jätkuvad laupäeval, 4. mail raamatu „Pilt ja sõna. Hullunud Tartu 2010-2012” esitlusega vinoteegis Reserva. Esmaspäeval, 6. mail kell 21 on klubis Kink Konk luulevõistluse TarSlämm finaal. Teisipäev, 7. mai algab kell 12.15 saksa kirjandusauhinna tutvustusega ja jätkub kell 18 uute kodumaiste luuleplaatide esitluse, filmi ja teatrietendusega. Kolmapäeval, 8. mail kell 17.30 saab ülikooli raamatukogus kohtuda saksa kirjaniku Thomas Hettchega, kell 18 loetakse vana kirikuhoone saalis ette „Beowulfi” ning kell 21 esitletakse loomemajanduskeskuses Kristiina Ehini uut raamatut, samuti saab osa saada filmist ja teatrietendusest.

Neljapäeval, 9. mail algab festivali põhiprogramm, mis kätkeb endas pargiraamatukogu, raamatulaata, hulka raamatuesitlusi, vestlusringe, töötube, loenguid, autogrammitunde, kohtumisi kirjanikega, kontserte, filme, etendusi ning ohtralt näitusi

Laupäeval, põikab festival põgusalt Tartust ka Valka ning muu hulgas annab seal üle Gailiti novelliauhinna. Debüütkirjanduseauhinna „Esimene samm” laureaatideks kuulutati värskelt Lauri Leet ja Marie Verdei.

Tallinlased, kes taaralinna sõita ei saa, võivad Prima Vistast osa saada ka pealinnas. 10. mail tuleb neil valida, kas kohtuda kell 17 keskraamatukogus poola kirjaniku Olga Tokarczuki, keda intervjueerib Hendrik Lindepuu ja tõlgib Marius Peterson või kell 17.30 rahvusraamatukogus saksa kirjaniku Toomas Hettchega, kellega vestleb Piret Pääsuke.

Tartusse tulevad lugejatega kohtuma festivali ajaks veel välismaistest kirjanikest soome kirjaniku Joel Haahtela ja Jukka Itkonen, ungari kirjanik Adam Bodor, vene kirjanik Marina Palei ja teised.

Festivali patroon on Leelo Tungal.

Prima Vista kogu programmi leiab siit: www.kirjandusfestival.tartu.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!