Tallinnas algab laste- ja noorteteatrite festival

15. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tallinnas algab homme Eesti esimene laste- ja noorteteatrite ülevaatefestival „Teater noorele vaatajale”, mis koondab kokku väiketeatrite lavastused. Väikeste teatrite suurele festivalile, kuhu kogu publik pääseb tasuta, oodatakse lisaks lastele eelkõige neid inimesi, kes tellivad etendusi haridusasutustesse. 

Korraldajate teatel on ülevaatefestival uus formaat, mille peamiseks sihtgrupiks on noor teatrivaataja ning eesmärgiks anda koondpilt sellest, mida tänases Eestis noorele teatrivaatajale pakutakse, ja arutleda selle üle, kas pakutavaga saab rahul olla.

„On märkimisväärne, kuidas nii mõnedki väiketeatrid teevad suuri tegusid, paistes silma ülimalt laiahaardelise ja kvaliteetse repertuaariga.” ütles ASSITEJ Eesti Keskuse juht Toomas Tross. Ta lisas, et idee korraldada ülevaatefestival tekkiski soovist õhutada teatritruppe looma noorele vaatajale ainult head teatrit, sest teatri roll väikese inimese maailmapildi kujunemisel on otsustava tähtsusega.

Trossi sõnul on festivalile lisaks lastele eriti oodatud otsustajad, kes tellivad etendusi haridusasutustesse. „Just neil lasub vastutus, milline teater jõuab noore vaatajani. Kergendamaks valiku tegemist, on ASSITEJ Eesti Keskus loonud selle festivali näol võimaluse saada hea ülevaade, mida koolidesse ja lasteaedadesse kutsuda,” lisas Tross.

Festivalil esinevad VAT Teater, Miksteater, Piip ja Tuut Teater, Ilmarine, Tuuleveski, Heino Seljamaa Teater Kohvris, Banaanikala Projektiteater, Vello Vaheri Tsirkusekool, Viljandi Nukuteater, Teater Marionett, Teoteater, Teater Sõber ja Teatribuss.

Festivali etendused on kõigile huvilistele tasuta, vajalik on eelregistreerimine aadressil festival@assitej.ee.

ASSITEJ Eesti Keskuse korraldatav festival toimub kahes osas: 16.-17. oktoobril Tallinnas Salme Kultuurikeskuses ning 29.-30. oktoobril Tartus Uues Teatris ja Genialistide Klubis.

ASSITEJ Eesti Keskus on Eesti professionaalseid ja poolprofessionaalseid noorele vaatajale suunatud teatreid ning teatrispetsialiste ühendav organisatsioon, mis kuulub rahvusvahelisse ühendusse ASSITEJ (*Association Internationale du Theatre pour l’Enfance et la Jeunesse*).

Lisainfot ja festivali programmi leiab veebiaadressilt http://www.assitej.ee/


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!