Tallinna tehnikaülikool tervenisti renoveeritud

3. okt. 2014 - Kommenteeri artiklit

Kui eelmisel reedel avati Tallinna tehnikaülikooli mehaanikateaduskonna ja matemaatika-loodusteaduskonna viies korpus, oli rektor Andres Keevallikul põhjust tõdeda, et see päev läks ajalukku, sest renoveerimisega on jõutud finišisse. Praktiliselt on kogu tehnikaülikool uuesti ehitatud või renoveeritud. Alates aastast 2000 on ehitatud 16 uut hoonet ja renoveeritud 17.

Avamisel sai tutvuda laboritega, mis iga päev külalistele avatud pole: mehaanika ja metroloogia katselabor, keevitustehnoloogia õppelabor, pindamistehnoloogia, tööstusrobootika, hüdro- ja pneumoseadmete, autonoomsete süsteemide, tootmistehnika, toodete modelleerimise ja materjalide dünaamilise katsetuse, samuti metallograafia, termotöötluse, masinaelementide, mehhanosüsteemide, mehhatroonikasüsteemide ning mõõtetehnika labor. Tutvuda võis ka masina­ehituse, mehhatroonika, matemaatika ja materjalitehnika instituudiga. Õppehoone avamise eel arutleti TTÜ rektoraadis ümarlaual, kas Eesti tööstus vajab riiklikku arengukava, kuidas IT saab aidata tõsta tootlikkust ning mil moel korraldada ülikoolide ja ettevõtete koostööd töötleva tööstuse ettevõtlikkuse ja ekspordivõimekuse tõstmiseks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!