Tartu kunstikool peab juubelit

22. aug. 2016 Tartu kunstikool - Kommenteeri artiklit
Oksjonitöö "Rand Sainte Marie's" autor on Tartu kunstikooli 1995. aastal lõpetanud Fideelia-Signe Roots.

Oksjonitöö “Rand Sainte Marie’s” autor on Tartu kunstikooli 1995. aastal lõpetanud Fideelia-Signe Roots.

65 aastat on möödunud tähendusrikkast juunikuust, mil ülikoolilinna müüridele ja plankudele liimiti sada reklaamplakatit üleskutsega kandideerida omandamaks kunstiharidust Tartus. 1951. aastal asutatud Tartu Kujutava Kunsti Koolis, mis 1960. aastast kannab nime Tartu Kunstikool, on 65 aasta jooksul pliiatsit ning mõtet teritanud ja Pallase vaimu edasi kandnud paljud. Kooli teistmoodi õhkkond ja mõneti liberaalsem distsipliin on läbi aastakümnete õppima meelitanud ning kunsti ja kujunduse radadele suunanud arvukalt loovisikuid, kelle panust kujundusvaldkonda ja kunstiellu laiemalt on võimatu ülehinnata.

Juubeliaasta näitus-oksjonile on välja pandud 65 teost 65 autorilt.

Kaasatud on vilistlasi kõigist seitsmest kümnendist. Kohalikest oksjonitavadest lähtuvalt on fookus kujutaval kunstil ning tarbe- ja disainiobjekte enampakkumiselt seekord ei leia. Esineb nii värsket kui ka varasemat loomingut aktiivsetelt kunstnikelt või õppejõududena töötavatelt vilistlastelt. Paar teost on oksjonile võetud kooli fondist. Põhiosa töödest moodustavad õlimaalid, kuid esindatud on ka graafika, digital art, kollaaž, assamblaaž, foto ning skulptuur. Äärmusest äärmusesse varieerub nii teoste formaat kui ka hinnaklass.

Kõigil, kel kunsti- või ostuhuvi, tasub sündmust jälgida, külastada näitust ja olla 16. septembril oksjonipubliku seas. Pakkumisel on mitmed haruldused ning tulevikutähtede soodsate alghindadega looming. Teose on oksjonile teiste seas andud nt T. Laanemaa, M. Leis, T. Pääsuke, K. Kurismaa, J. Kask, R. Tammik, E. Tegova, L. Laasner, KIWA ja K.

Leement.

Tartu kunstikooli vilistlastööde väljapanek avatakse 26. augustil kl 17.

OKSJON toimub 16. septembril kl 17.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!