Tehnikaülikooli muuseumi haridusprogrammid toovad inseneeria õpilastele lähemale

9. sept. 2016 TTÜ muuseum - Kommenteeri artiklit

ttuMuuseumitunnis saavad tehnika- ja loodusteadused arusaadavaks ning õpitu käegakatsutavaks.

TTÜ muuseumi eesmärk on populariseerida teadust ning tutvustada tehnikateadusi ja ülikooliharidust. Praegu avatud näitused „Eesti energeetika” ja „Puder ja kapsad” käsitlevad kahe suure valdkonna – energeetika ja toitumisega – seotud teemasid. Atraktiivsed ja sisukad näitused kannavad ühtlasi harivat eesmärki, interaktiivne ekspositsioon võimaldab saada mitmekülgset informatsiooni. Näitustele on oodatud kõik huvilised väikestest kuni väärikas eas külastajateni. Haridusprogrammid on mõeldud lastele ning eri kooliastmete õpilastele.

Lasteaia ja põhikooli esimesele astmele pakume aktiivõppel põhinevaid muuseumitunde. Uurime näituseid mängu, suhtlemise ja suunavate küsimuste kaudu, tunni lõpus kinnistame õpitu käelise tegevusega. Põhikooli II ja III astme ning gümnaasiumiõpilaste tundides toimuvad loengud, arutelud ja rühmatööd. Muuseumi tehnika- ja teadusteemalised töötoad on seotud meie näitustega ning pakuvad avastamis- ja meisterdamisrõõmu eri vanuses lastele.

Energeetikanäituse programmis „Salapärane elekter” uurime, kuidas elekter ja soojus kodudesse jõuavad, mis on Eesti pruun kuld ja kuidas elektrit saab, millised on taastumatud ja taastuvad energiaallikad. Töötoas meisterdame trilobiidi ja saame teada, kuidas on see seotud energeetikaga. Rändnäitus SÄRTSU! on energeetikanäituse satelliitnäitus, mis tutvustab Eesti koolides energeetikavaldkonda ja edasiõppimisvõimalusi TTÜ-s. Samuti jätkub eelmisel õppeaastal edukalt käivitunud keskkonnahariduse programm, mis on seotud energeetikanäitusega. Tänu keskkonnainvesteeringute keskuse toetusele saavad seekord muuseumitunde külastada 200 klassi õpilased.

Muuseumitunnis „Puder ja kapsad” räägime, miks ja mida me sööme, toitumiskultuurist ja tervislikust eluviisist, kuidas olla terve ja hoida loodust. Loovülesandes arutame ja fantaseerime, milline võiks olla tulevikutoit.

Laste ning lapsevanemate seas on populaarsed teadusteemalised sünnipäevad, mis on sisustatud töötubade, põnevate katsete ja mängudega.

Uuri lisa www.ttu.ee/muuseum, külasta Facebooki www.facebook.com/TTUmuuseum/ ja võta meiega ühendust!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!