Parimad väikesed kodu-uurijad selgunud

19. sept. 2017 Heli Prii, Eve Krais, Tiina Kivimäe Paide ühisgümnaasiumi õpetajad - Kommenteeri artiklit

Aste põhikooli väikesed kodu-uurijad Lasila mõisakoolis toimunud tänupäeval. Foto: Paula Kivimäe

VII väikeste kodu-uurijate võistlus 3.–6. klassi õpilastele „Ise tehtud, hästi tehtud” on ajalooks saanud.

2016/2017. õppeaastal osales Paide ühisgümnaasiumi ja Eesti lugemisühingu korraldatud konkursil 16 Eestimaa kooli 56 võistlustööga. Märkimist väärib fakt, et 49 individuaalsest uurimusest 31 olid koostanud poisid.

Jüri gümnaasiumi õpetaja Margit Rohusaar, kes on oma õpilastega osalenud konkursil igal aastal, ütles, et katsub ikka üles leida lapsed, kellel uurimispisik sees. Simuna kooli õpilane Andry Pent kirjutas oma töö kokkuvõttes: „Arvan, et kõik peaksid proovima midagi ise teha, sest tunne, kui tegu tehtud, asi valmis, on hästi võimas. Väga hea tunne on.”

15. septembril peeti kaunis Lasila mõisakoolis tänupäeva, kuhu olid kutsutud kõik konkursil osalenud koos 30 juhendajaga. Kohaliku kooli ajalooõpetaja Tiina Rumm korraldas koos abilistega ekskursiooni mõisas ja selle ümbruses, lastele toimusid töötoad ning juhendajatele veebikeskkonda „Ajapaik” tutvustav loeng. Konverentsil tutvustasid noored autorid kuulajatele omanäolisemaid töid. Lümanda kooli rahvariietes lapsed pidasid saare murdes vahvat „Ämarikutundi”. Võistluse korraldajad jagasid osalejatele kiidukirju ja tänumoose.

Tänupäeva korraldamist toetas hasartmängumaksu nõukogu ja Eesti kultuurkapital.

Konkursi tulemused

3.–4. klass

Tuudur Jakob Padari – Jüri gümnaasium, juhendajad Piibe Padari, Margit Rohusaar

Kertu Kaljusaar – Märjamaa gümnaasium, juhendaja Eve Burmeister

Rasmus Randon Lille – Haljala gümnaasium, juhendaja Külli Heinla

5.–6. klass

Sabrina Karajev – Tapa gümnaasium, juhendaja Malle Truu

Jan Erich Sarapuu – Saaremaa ühisgümnaasium, juhendaja Merle Prii

Albert-Johann Lepik – Saaremaa ühisgümnaasium, juhendaja Merle Prii

Robin Liiber – Tarvastu gümnaasium, juhendajad Moonika Põder, Aive Kaldra

Sten Nõlvak – Vastseliina gümnaasium, juhendajad Vagur Nõlvak, Kertu Torn

Joel Henry Visnapuu – Simuna kool, juhendaja Siiri Kanarbik

Kollektiivsed tööd

Aste põhikool, juhendaja Sirje Pere

Paide valla lasteaed-kool, juhendaja Urve Salm

 

Järgmine võistlus

Eestimaa 100. sünnipäeva tähistavad väikesed kodu-uurijad uurimistöödega „Meie pere 100 aastat tagasi”.

Ootame käsitsi kirjutatud võistlustöid Paide ühisgümnaasiumi aadressil 15. jaanuariks 2018.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!