Prima Vista kutsub unistama

9. märts 2018 - Prima Vista kutsub unistama kommenteerimine on välja lülitatud

Kirjandusfestival Prima Vista kuulutab välja omaloomingukonkursi „Tuleviku tu(u)-led”, mis on seekord suunatud Tartu ja Lõuna-Eesti 15–20-aastastele noortele. Parimatest töödest valmib koostöös trükimuuseumiga raamat, mis on piiratud koguses saadaval ainult selleaastasel Prima Vistal. Esmaspäeval, 7. mail toimuv raamatuesitlus on sissejuhatus kogu festivalile.

Kirjutajad saavad valida viie teema vahel: „Heade mõtete kultuur”, „Ulmeline tulevik”, „Unustatud unistused”, „Unistuste Tartu” ja „Ajatud väärtused”, mis haakuvad nii Prima Vista tänavuse tunnusteemaga „Tulevikumuusika” kui ka Tartu pürgimisega Euroopa kultuuripealinnaks 2024. a.

Konkursi peakorraldaja Annika Marksoni sõnul võiksid autorid lühikesi (1–2 lk) vabalt valitud vormis tekste luues mõttel lennelda lasta ja kirjutada, kuidas meie maailm (lähi)tulevikus muutub, milliseid ohte ja samas võimalusi see kaasa toob, ning pakkuda välja ideid, kuidas nendes muutuvates oludes edukalt tegutseda või elutingimusi parendada.

Konkursi auhinnafond on soliidne. Peasponsor, käsitöökellade tegija AEGAON kingib parimale nais- ja meesautorile kauni käekella. Lisaks on võistlusele õla alla pannud Tartu linn, koomiksimeistrid AW-st, SÄKK Design, ajakiri Värske Rõhk, teater Vanemuine, Geenivaramu, Tagurpidi Maja, Tartu 2024 kultuuripealinna meeskond jt.

Konkursitöid oodatakse aadressil tulevikutuled@gmail.com 6. aprillini.