გამარჯობა! სუფრა!
- Ahjust tulnud hatšapurid (ხაჭაპური) jagatakse ettekandjate vahel ära ja lähevad siis kulinaarse teatri külastajatele.
- Kulinaarses teatris oli paarkümmend lauda. Segaduste vältimiseks sai iga ettekandja tahvlilt vaadata, kus tema laud täpselt asub.
- Ettekandjateks kehastunud õpilased ootavad aega oma etteasteks.
8. novembril toimus Euroopa kutseoskuste nädala raames suur „Oskuste öö“, kus lõid kaasa kõik Eesti kutsekoolid, Tallinnas koguni seitse tükki.
Tallinna teeninduskoolis (Teko) tähistati oskuste ööd kulinaarse teatri gruusiapärase etendusega „გამარჯობა! სუფრა!“ ehk „Tere, pidulaud“. Etendust nimetati vürtsikaks vastulöögiks lähenevale kaamosele. Külastajaid oli saja ringis ja neid oli tulnud kohale üle linna.
Etendus anti Teko aatriumis. Meeleolu lõid seintele paigutatud gruusia tuntud kunstnike värvikate tööde koopiad, peamiselt plakatid. Etenduse sissejuhatuseks tantsis valges kleidis tütarlaps gruusia tantsu. Aatriumi tagumises seinas oli suur sirm Gruusia lipu ja gruusiakeelsete tekstidega. Selle taustal laskis enamik teatrikülastajatest endast pilti teha.
Siis hakkasid üksteise järel laudadele saabuma gruusia rahvuslikud toidud. Üks tuntumaid neist oli hatšapuri (ხაჭაპური) ehk sulatatud juustu ja munaga pirukas, mida saab osta ka näiteks Nõmme turult. Pakuti hinkalisid (ხინკალი) ehk gruusia pelmeene. Ilmselt ei vaja tutvustamist ka soolaka maitsega suluguni juust (სულგუნი) ja vürtsikas šašlõkikaste adžika (აჯიკა). Kuid see on vaid väike osa roogadest, mida Teko kulinaarses teatris külastajatele pakuti!
Varem on Teko kulinaarne teater andnud etenduse „Mustvalge õhtusöök“, kus pakuti mustvalgeid toite. Üks etendus kandis pealkirja „Geomeetriline õhtusöök“ ja seal oli sült kolmnurkse tahuka kujuga jne. Etendusel „Õhtusöök metsas“ pakuti ainult metslooma- ja metslinnulihast valmistatud roogasid ning metsamarju ja -seeni.
Loe ka: https://opleht.ee/2018/11/oskuste-ool-pandi-kaed-toole-kulge/