Tiit Land andis ametivande

4. sept. 2020 Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 31. augustil andis professor Tiit Land Tallinna tehnikaülikooli rektori ametivande, ametiketi asetas talle kaela president Kersti Kaljulaid. Tiit Land on Tallinna tehnikaülikooli 17. rektor.

„Võtan Tallinna tehnikaülikooli rektori ameti vastu suures ootusärevuses. Ülikoolil nagu ühiskonnalgi seisavad ees keerulised ajad, kuid tulevik pakub ka suuri võimalusi, mida peame suutma targalt ära kasutada. Tehnikaülikool jätkab oma missiooni täitmist inseneri- ja majandushariduse andjana Eestis, samas soovime luua enam innovatsiooni ning olla ettevõtlik ülikool nii tudengite kui kogu ühiskonna jaoks,“ ütles Tallinna tehnikaülikooli vastne rektor Tiit Land.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps soovis rektorile rohkelt kordaminekuid uues ametis. „Riik eeldab ülikoolidelt üha enam kiiret reageerimist muutustele ja innovatsiooni eestvedamist,“ ütles Reps. „Ootused on kõrged: tuleb teha tihedamat koostööd ettevõtetega, soodustada töötajate liikumist ülikooli ning era- ja avaliku sektori vahel, arendada rakendusteadusi. Tallinna tehnikaülikoolil on ees palju huvitavat ja vajalikku. Loodan, et koos tööandjate ja erialaliitudega saab peatselt teoks ka inseneriakadeemia loomine.“

Tiit Land oli aastast 2011 Tallinna ülikooli rektor. Aastatel 2000–2006 oli ta Stockholmi ülikooli teadur ja neurokeemia dotsent, aastast 2007 Tallinna ülikooli keemia professor ning aastatel 2008–2011 Tallinna ülikooli matemaatika ja loodusteaduste instituudi direktor.

Oma valimisplatvormis on Tiit Land öelnud, et kavatseb Tallinna tehnikaülikooli rektorina lähtuda ülikooli arengukavas 2020 seatud missioonist ning visioonist. Tema eesmärk on järgmise viie aasta jooksul tõsta ülikooli akadeemilist kvaliteeti, kasvatada teadus- ja arendustöö kvaliteeti ning mahtusid, algatada ülikooli rahvusvahelistumise ning jätkusuutliku arengu põhimõtete tegevuskava koostamise.

Tiit Landi valis rektoriks 18. mail Tallinna tehnikaülikooli nõukogu.

1918. aastal asutatud Tallinna tehnikaülikool (TalTech) on ainus tehnikaülikool Eestis, mis pakub bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõpet inseneri-, IT-, loodusteaduste, äri ja merenduse alal. Värskelt uuenenud ja tööturu vajadusi sihtivad õppeprogrammid teevad TalTechi lõpetanutest oodatud eksperdid tööturul.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!