31. jaanuaril tehti ETV saates „Hommik Anuga” teatavaks AHHAA Lifehack-vidinate konkursi võitjad

3. veebr. 2021 Teaduskeskus AHHAA - Kommenteeri artiklit
Kõik auhinnatud.
Võistluse üldvõitja Kaarel Paal.

Võistluse võitis Kaarel Paal, kes mõtles välja automaatse purje reguleerimise süsteemi. Paali sõnul näitab elu, kui suur vajadus selle leiutise järele on. Näiteks võiks kunagi olla purjed Tallinna‒Helsingi laeva peal, mis oluliselt vähendaks kulusid. Teise koha saavutasid Grete Paat ja Karen Dunaway, kes leiutasid automaatse koduse prügisorteerija. Kolmanda koha saavutas Mikk Reinkubjas koputuskoodiga seifi eest.

Eripreemia minimalistlikult nutika vidina eest pälvis Karmo Liiv, kes valmistas puidust kõlari. Diana Ignatenko sai kõige enam vidinaid esitanu eripreemia, kokku esitas ta lausa viis tööd. Kõige aktiivsema osalusega kool oli Aruküla põhikool, kus AHHAA korraldab võimsa teadussõu kooli valitud koolisündmusel. Eripreemia pani välja ka võistluse toetaja Admiral Markets ning selle pälvis konkursi üldvõitja Kaarel Paal.

Konkurss pole aga veel täielikult lõppenud. Kuni 7. veebruarini on võimalik kõigil huvilistel valida AHHAA Youtube’i kanalil enda lemmikvidin, mis pälvib Lifehack-konkursi rahvalemmiku tiitli.

Esmakordselt toimunud konkursi eesmärk oli leida originaalseid vidinaid, mille abil jääks igapäevaelus ära mõni lisaliigutus või -tegevus. Kokku kvalifitseerus võistlusele 53 osalejat. Konkurssi rahastas Eesti teadushuvihariduse liit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!