Tudengid kooli!

8. veebr. 2021 Tartu Ülikool, Tallinna Ülikool, Eesti Koolijuhtide Ühendus, Eesti Alushariduse Juhtide Ühendus, haridus- ja teadusministeerium - Kommenteeri artiklit

Head tudengid, hea koolirahvas

Keeruline aeg annab meile võimaluse proovida nii, nagu me seda sageli ei tee!

Koroonaviirusega kaasnenud ja kaasnevad muutused õpetuses on kaasa toonud olukorra, kus paljudel õpilastel on praegu raskem, kui oleks olnud tavalistes oludes. Õpetajad on pidanud ülal hoidma korraga õpetust koolis ja kodus, ning seda raskem on iga õpilaseni jõuda. Suured väljakutsed on ka lasteaedades. Isolatsioonis olemise vajadus tekitab auke õpilaste teadmistes, laste arenguvõimalustes ning õpetajate suutlikkuses laste haridusse panustada.

Tartu ülikool, Tallinna ülikool, Eesti koolijuhtide ühendus, Eesti alushariduse juhtide ühendus ning haridus- ja teadusministeerium on käivitanud ettevõtmise, et leida kooli- ja lasteaiaõpetajatele abid. Õpetaja abi saab kas koolis kohapeal või distantsilt toetada üksikut õpilast või õpilaste rühma, kellel on kõige raskem. Sageli on vaja toetada õppimist konkreetses õppeaines, aga mõnele õpilasele on vaja just üldist õpiabi, mis ei ole õppeainega seotud.

Muidugi ei eelda me professionaalse õpetaja ettevalmistust, kui aga kogemust tekib ning ettevõtlikkust jagub, saab kokku leppida ka tunniandmise kogu klassile. Lisaks õpetajaks olemisele on oodatud abi nõustamise meeskondadele ning haridustehnoloogidele. Aegade sobimisel saab ka õpetajat asendada, aga eelkõige võiks abi teha õpetaja elu kergemaks.

Head tudengid, tulge vabatahtlikuna õpetajatele abiks! Saate väärt kogemuse, aga ka teadmise, et olete noori edasi aidanud. Tutvute koolieluga koolis või lasteaias, saate hulga toredaid tuttavaid noorte ja vanade seas ning head tagasisidet enda võimekusele. Ausalt, õpilaste ja laste silmade sära maksab palju!

Hea koolide ja lasteaedade rahvas, kutsuge abi! Värske jõud aitab meid edasi, meil on seda tõuget keerulisel ajal vaja. Panus juhendamisele annab tagasi meie õpilaste paremates teadmistes ja laste arengus. Meil on võimalik näha enda tegemisi väljast tuleva pilguga. Nii nagu kool või lasteaed annab head nõu abilistele, annavad abilised head nõu koolile või lasteaiale!

Hea tudeng, kui mõte sind kõnetas, siis võta ühendust http://bit.ly/abiopetajatele ning, hea kool või lasteaed, http://bit.ly/abisoovid. Ülikoolid viivad abi pakkujad ja soovijad kokku ning edasi saavad tudengid ja koolid omavahel juba detailides kokku leppida.

Koolis või lasteaias õpetada on veel parem kui talvel jääaugus supelda – karastab ja on kasulik!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!