Haapsalus istutati Andrase tegevuse auks õunapuu

11. juuni 2021 Annika Poldre toimetaja - Kommenteeri artiklit
Õunapuul said juured mulda. Istutasid Andrase juhatuse liige Sigrid Aruväli, Läänemaa aasta õppija 2020 Tiiu Aavik, kastekannuga on Läänemaa koolitajate võrgustiku koordinaator Cynne Põldäär, SA Läänemaa juhataja Anu Kikas, Läänemaa täiskasvanuhariduse koordinaator Ingrit Kera ja Haapsalu KHK direktor Ingrid Danilov. Foto: HKHK / Aile Nõupuu

Eesti täiskasvanute koolitajate assotsiatsioon (ETKA) Andras asutati 1991. aastal. 30 tegevusaasta täitumist tähistatakse kõigis maakondades elukestva õppe puu istutamisega. Läänemaal istutati sel puhul 3. juunil Haapsalu kutsehariduskeskuse hoovi õunapuu.

Puude istutamise üks eestvedajaid Lääne maakonnas, Andrase juhatuse liige Sigrid Aruväli ütles, et koht valiti selle järgi, et kutsehariduskeskus on piirkonna suurim ja pikaajalise traditsiooniga täiskasvanute koolitaja ning ajalooliselt on samas lähedal asunud suur õunaaed. „Õunapuu sümboliseerib ka meie maakonna täiskasvanuhariduse koostöövõrgustiku arengut ja kasvamist,“ lausus Aruväli.

Haapsalu KHK arendusdirektori Aile Nõupuu sõnutsi on täiskasvanute koolitusi kutseõppeasutuses korraldatud juba kooli algusaegadest, kui kutsekool asus veel endises asukohas Taeblas – see oli 1990. aastate alguses. Kõige suurema hoo sai Nõupuu teatel täiskasvanute koolitamine nii tasemeõppes kui ka kursustel sisse alates 2005. aastast, kui kool avati Haapsalu kutsehariduskeskusena linna lähistel Uuemõisas.

„Lisaks tasemeõppele on täienduskoolitustel osalejate arv samuti aasta aastalt kasvanud. Enne tervisekriisi lõpetas aastas täienduskoolitusi 600 õppija ringis,“ lausus Läänemaa täiskasvanuhariduse koordinaator Ingrit Kera.

Elukestvat haridust tähistava puu istutamisega anti ka avapauk Läänemaa täiskasvanute koolitajate piirkondliku töötoa tegevusele. Andras koordineerib täiskasvanuhariduse võrgustikke eesmärgiga populariseerida õppimist täiseas. Koolitajate piirkondlikud töötoad aitavad luua täiskasvanute koolitajatele võimalusi jagada omavahel kogemusi, õppida kolleegilt kolleegile põhimõttel, tutvuda paljude valdkondade koolitajate kogemustega, populariseerida täiskasvanute koolitaja kutset ning toetada koolitajate piirkondlikku ja kogukondlikku aktiivsust, loetles koolitusjuht Ingrit Kera.

Koolitajate võrgustik tegutseb üle Eesti Andrase, haridus- ja teadusministeeriumi ning Euroopa sotsiaalfondi toel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!