Teadlaste Öö festival üllatab tänavu toiduteemaga

19. sept. 2021 SA Teaduskeskus AHHAA - Kommenteeri artiklit

20. septembril algav ja kuni 24. septembrini kestev Teadlaste Öö festival toimub sel aastal 40 asulas üle terve Eesti. Viie päeva jooksul korraldatakse ligi 200 teadussündmust, mille seas on eksklusiivsed laborikülastused, Guinnessi rekordi püstitamise katse, töötoad ja loengud, alustades putukate söömisest ja lõpetades toidukriminalistikaga, ning palju muud põnevat.

Tänavuse festivali teema on toit ja kõik, mis sellega seotud. Peakorraldaja Monica Sasi rääkis, et lisaks aktuaalsetele teemadele, nagu toidu mõju keskkonnale ja ühiskonnale, tahetakse kindlasti tähelepanu pöörata ka toidu mõjule nii vaimule kui ka kehale. „Kuna käsitletav teema on väga lai, usun, et iga festivalikülastaja leiab endale programmist miskit meelepärast,” rääkis Sasi. Viie päeva jooksul tuuakse publikuni värskemad teadussaavutused ja näidatakse, kuidas teadus mõjutab meie igapäevaelu.

Teadusmelu kestab reedeni, mil festivali lõpetab suur Teadlaste Öö pidu AHHAA teaduskeskuses. Peakorraldaja sõnul leiab 24. septembril toimuva peo programmist palju teadusjanu kustutavat: enneolematu 360° interaktiivne teadus-show, Baltikumi esimese päikeseauto lansseerimine, teadusmuusikal Tanel Padariga, stand-up-etendus „Teadlane vs. koomik“ jm.

AHHAA teaduskeskus peakorraldab Teadlaste Öö festivali juba 16. korda. Tegemist on kogu Baltikumi suurima teadusfestivaliga. Enamik üritusi on mõeldud kogu perele ja tasuta. Kõige värskema info leiab festivali kohta kodulehelt teadlasteoo.ee.

Projekti rahastab Euroopa Komisjon.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!